Tips och Tricks

Kategori: Barnstolar

Babysitter på bord

Babysitter monterat på bord med hjul, lämplig för föräldrar som använder rullstol.

Beskrivning

En vanlig babysitter användes tillsammans med ett bord från IKEA. Lätt att förflytta till och från knät och lätt att komma nära intill barnet.

Innan barnet var stort nog att sitta i babysitter använde tipsaren en barnsäng i plast på hjul lånad från förlossningskliniken. Denna var dock relativt hög och djup, svårare att förflytta barnet för en person som sitter i rullstol.

Både BB-sängen och babysittern på bord användes när användaren skulle förflytta sig till och från säng, till toalett eller till amningsfåtöljen och alltså inte kunde hålla barnet i famnen. Eftersom både sängen och bordet är flyttbara kunde barnet också alltid vara ”med” och ha bra utsikt över omgivningen.

Tipsarens kommentarer

Denna anpassning fungerade mycket bra när barnet var mindre.

Produkt

En babysitter, bord, hjul

Inköpt

Bord och hjul från IKEA + babysitter från en barnbutik

Tillverkningsanvisning

På ett bord från IKEA sågades benen av till lämplig höjd. Under varje bordsben monterades hjul. På bordskivan borrades 5 st små hål som sen användes för att fäsa barnstolen. 5 stycken fästen klipptes till av hårdare band (bild 3). Fästena placerades i varje hörn (bild 4) på babysitterns underrede och ett extra placerades mitt bak på bygeln.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.