Tips och Tricks

Kategori: Bära/lyfta barn

Bälte för barn i knäet

Ett lätt elastiskt bälte träs genom de främre hällorna på förälderns byxor och fungerar som säkerhetsbälte för ett barn i knäet.

Beskrivning

Användaren sydde på kardborreband i ändarna av ett ca 40 cm långt elastiskt band. Detta träddes genom de två främre hällorna på användarerns byxor och drogs runt barnet för att hålla det fast i knät. När barnet var litet och låg ner i knät fästes det runt bröstkorgen på barnet, när barnet blev lite större och satt upp fick bältet sitta runt midjan på barnet.

Tipsarens kommentarer

Jag tyckte att det fungerade bättre att fästa bältet i mina byxor och dra det runt midjan på min dotter. Hon satt stadigare så än om jag hade dragit ett längre bälte runt oss båda. När dottern hade bältet runt sig behövde jag inte oroa mig för att hon skulle falla ur knäet när vi rullade över ojämnheter, trottoarkanter eller hon sträckte sig efter spännande saker vi rullade förbi. Dock lärde dottern sig att öppna bältet när hon var dryga året, då hade jag kunnat sätta ett spänne i ändarna istället, men det hanns aldrig med. Jag använde bältet från det dottern var några veckor gammal till hon var ca 2 år.

Produkt

Egentillverkat bälte

Redaktörens kommentar

Andra föräldrar har använt sig av varianter till detta tips, exempelvis en mjuk korsett som man drar runt både föräldern och barnet, ett flygplansbälte, en vanlig sjal eller ett tyngdlyftarbälte.

läs mer på bebistips

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.