Häftiga saker

Jag har suttit i rullstol i snart 6 år. Före min olycka spenderade jag mycket tid med små barn och nu när jag har ett eget litet barn kan jag inte se några direkta skillnader – det är lika lätt att ta hand om ett litet barn med eller utan rullstol! Det finns dock en sak som jag märkt stor skillnad på – barnets bålbalans. Min lilla dotter har alltid suttit i min famn som fastklistrad, ibland fastknuten i en sjal och ibland utan. Och jag har inte alltid kört så snällt, men hon är min lilla apa som klamrar sig fast. Men när jag får ett barn sittande i min famn som inte har föräldrar i rullstol så känns det som om barnet skulle glida av i vilken sekund som helst… och då kanske till och med när rullstolen är helt stilla. Det är bara att konstatera att barn till föräldrar i rullstol har grym bålbalans!!!

Jag och min dotter brukar fixa småsaker på stan. Vi har slutat att tänka på att köra fint eller sitta fastspänd. Vi rullar omkring i rasande fart och tänker på häftiga saker som ”kummini” (= tuggummi) och ”copcorn” (=popcorn). Men så plötsligt en dag så flög Maja av. Eller rättare sagt det blev tvärstopp på grund av att stenläggningen var så otroligt dålig. Jag hann precis fånga Maja i overallens ryggfoder, men den lilla näsan blev lite röd. Det var mitt på ett övergångsställe i centrala Malmö. Alla människor tittade och jag liksom stängde av öronen, men hörde någon prata om att man skulle anmäla något. Men jag förstod inte riktigt om det var gatubeläggningen som skulle anmälas eller jag… Maja blev rädd och började gråta och vi skyndade över gatan och stannade och kramades. Maja ville hem och jag kände mig som världens sämsta mamma. Inombords svor jag långa haranger över min rullstol och önskade att jag bara var en ”vanlig” mamma. Men jag antar att alla föräldrar har dåliga dagar… och barn också, oavsett bålbalans.

Publicerat i Anna, Blogg Märkt med: , , ,