Mitt bästa bebishjälpmedel 1

Nyss hemkomna från BB och rätt nöjda båda två

Nyss hemkomna från BB och rätt nöjda båda två

När jag väntade barn funderade jag jättemycket på detdär med hur jag skulle klara mig utan barnvagn. Jag är van vid att vara ute och flänga ganska mycket. Det är något jag trivs med och har behov av även som mamma. Att förflytta mig med rullstol och barnvagn kändes verkligen inte görbart. Mannen och jag funderade mycket fram och tillbaka och köpte till slut en bättre begagnad elastisk bärsjal på blocket. Vilket lyckokast! Jag provade första gången på BB och blev frälst direkt.

Bärsjalen blev mitt extrapar armar. Plötsligt kunde jag förflytta mig utan att vara rädd för att tappa barnet. Eftersom lillsnorpan trycktes mot min kropp blev det inte heller så tungt trots att jag har nedsatt bålfunktion. När vi skulle gå ut fick lillan ligga i sjalen under min jacka med en mössa på huvudet. Mer behövdes inte för att hålla henne varm. Dessutom var det ganska mysigt att bara kunna böja på huvudet för att placera en puss på bebishjässan. Mannen blev också frälst. Hans åsikt är att det räcker med en vagn när familjen är ute. Vi äger en barnvagn men den har nästan uteslutande använts till att sova middag i ute på farstubron. Jag tror dessutom att bärsjal skulle funka rätt bra även för personer med högre skador och dålig handfunktion just för att man får en så nära kroppskontakt med barnet utan att behöva använda sina armar och händer.

Publicerat i Blogg, Nora Märkt med: , , , ,