Lyckan att kunna röra mig fritt … i mitt eget hem

leksaksbord

Jag och min lilla familj bor i en trea. Det är inte stort, men det räcker för oss. Vi gillar vår mysiga lägenhet, men det finns ett problem – vi är inte så förtjusta i att städa. När vår dotter nu börjar röja fram alla leksaker finns det inget stopp för hur mycket saker som kan ligga och drälla på golven. Jag har utvecklat avancerade tekniker för att komma runt. Jag vet exakt avstånden mellan mina länkhjul och bakhjulen för att kunna klämma mig fram mellan alla leksaker. Jag har lärt mig vilka leksaker man kan köra över och vilka som skjuter iväg som små projektiler. Min dotter klagar på mig ”mamma jag var här först, bort”. Jag har alltid tyckt att fantasi och kreativitet är viktigt. Barn måste får leka ostört och leka med saker som inte alltid är tänkt som leksaker. Men ibland måste man komma från köket till köksbordet utan att köra en omväg kring sovrummet…

Jag har länge funderat på om jag skulle fixa någon ställning med borstar som var v-formade och montera detta på min rullstol. Då kunde jag likt en isbrytare plöja mig fram genom legobitar, plusplus och allt annat som lever sitt eget liv på vårt golv. Hur gör alla ni andra ute i landet? Det finns tusentals små vardagsproblem som man i rullstol måste lösa. Om det fanns någon examen i skicklighet att lösa konstiga saker skulle alla rullstolsföräldrar vara professorer! Vårt projekt har börjat samla in tips till den kommande hemsidan. Nora skrev innan om sjalen som räddade hennes spädbarnsperiod. Vad har ni för smarta tips? Skulle ni vilja hjälpa oss att sprida alla tricks ni kan! Är det någon som faktiskt har monterat en isbrytare för att plöja igenom leksaksdrivorna?

Jag avslutar med att berätta att vi faktiskt har haft ovanligt rena golv hemma snart i en vecka! Det är otroligt skönt att kunna röra mig fritt igen – jag hade nästan glömt hur det kändes 😉

Publicerat i Anna, Blogg Märkt med: , ,