Medicinsk referensgrupp på plats

IMG_0464

Textproduktion på kontoret. Lägg märke till min grymma, värmeisolerade kaffemugg med lock. Aldrig mer kaffespill på väg från kaffeautomaten till skrivbordet.

Det har blivit en del möten i projektet på senare tid och nu börjar det kännas som att saker sätter sig på plats. Jag är framför allt lycklig över att vi har knutit en grym medicinsk referensgrupp till projektet som kommer att faktagranska vårt medicinska material. Claes Hultling, stiftelsen Spinalis grundare som bidragit mycket till forskningen kring ryggmärgsskadade mäns fertilitet, Karin Pettersson, överläkare på kvinnokliniken i Huddinge och troligen den obstetriker som förlöst flest kvinnor med ryggmärgsskada i Sverige, samt Ninni Westgren, barnmorska som skrivit avhandlingen  ”Women with traumatic spinal cord injury”, har tackat ja till att jobba med oss.

I maj ska vi presentera vårt projekt på NOSCOS en medicinsk konferens om ryggmärgsskadevård. Det är extra spännande med tanke på att en heldag är vigd åt just sexualitet, fertilitet och graviditet. Tills dess ska vi ha en första version av webbplatsen klar. Nu samlar vi material för glatta livet och jobbar med att få text klar så att våra faktagranskare får god tid på sig att läsa materialet och komma med synpunkter som vi kan åtgärda. Mer info om NOSCOS hittar du påhttp://noscos2013.fi/

För övrigt kan jag upplysa om att idag är internationella rullstolsdagen. Min livsfilosofi är att man ska fira det som firas kan, så jag funderar på att baka en tårta och pryda den med en rullstol i marsipan. Gick in på deras facebooksida och läste att det är en dag då rullstolsbrukare ska fira det positiva som rullstolen bidragit med i deras liv. Själv har jag levt två tredejdelar av mitt liv med stol och har inte en aning om vad jag hade gjort eller vem jag hade varit om jag inte varit med om dendär bilolyckan 1991. Det jag vet är att jag hunnit med bra mycket skoj saker de senaste 22 åren som förtjänar att firas. Är dock lite osäker på om det är rullstolens förtjänst…

http://www.facebook.com/InternationalWheelchairDay

Just med tanke på att det är internationella rullstolsdagen idag och vårt projekts tema passar det rätt bra att tipsa om en rullstolsbarnvagnsprototyp som togs fram förra året. Vad tycker ni? Skulle någon av er föräldrar vara sugen att testa? Själv tyckte jag att detdär med att köpa barnvagn var rätt traumatiskt, men det lovar jag att berätta mer om en annan dag.

http://www.yankodesign.com/2012/06/29/wheelchair-adaptive-stroller/

Idag har jag ett ovanligt stort behov av fredagsmys. Om en stund ska jag ta bussen hemåt, hämta upp lillan på dagis och övertyga henne om att vi ska stanna ute i solen en stund. Tror inte att det blir några större problem. Ha en riktigt bra helg!

 

Publicerat i Blogg, Nora Märkt med: , ,