Vi flydde vintern

Varför betalade jag biljett till lillan, hon går ju som handbagage?!

Varför betalade jag biljett till lillan, hon går ju som handbagage?!

När förra snösvängen kom i slutet av februari fick vi i vår familj nog. Det kändes som att valet stod mellan semester eller mental kollaps. Valet var ganska enkelt. Vi spenderade en lördag till att surfa alternativ. Gav de olika charterbolagen ett dygn på sig att komma med alternativ och när måndagen kom köpte vi vår resa.

Vi har tidigare varit hyffsat äventyrliga resenärner, men två trötta föräldrar med en aktiv tvååring hade denna gång inget större behov av äventyr. Vi ville ha värme, bad, god mat och sköna sängar. Med ett litet yrväder till dotter ställer jag också helt andra krav på tillgänglighet än jag gjort tidigare. Jag måste kunna ta mig runt till alla (eller åtminstone de flesta) platser som hon kan ta sig till och ha utrymme att kunna hjälpa henne att gå på pottan.

Som gammal simmare har jag indoktrinerat min dotter, 2 år och 4 månader gammal börjar hon nu ta sina första crawltag.

Som gammal simmare har jag indoktrinerat min dotter, 2 år och 4 månader gammal börjar hon nu ta sina första crawltag.

Valet föll på charterön Teneriffa. Och en smidigare solresa får man leta efter. Vi blev skjutsade till Sturup söndag morgon och 1,5 timme efter att vi åkte hemifrån satt vi på planet. Trots motvind som gjorde att vi tvingades gå ner och tanka i Portugal hann vi fram till vårt hotell i tid för att hinna bada innan middagen. Dagarna flöt sedan på i ett mycket lugnt tempo. Lekplatslek, frukost, förmiddagsbad, lunch, siesta (för hela familjen), mellis, eftermiddagsbad, glass, promenad, middag, läggning för lillan, kvällsdrink för oss vuxna. Vissa dagar lite barnaktiviteter på hotellet för lillan, men för det mesta ville hon inte annat än att dyka, plaska, hoppa och sprattla i poolen. Jag är själv ett riktigt vattendjur, men dottern är snäppet värre. Jag erkänner, jag har indoktrinerat henne från tidig ålder.

Hej, hej Sverige, vi stannar gärna ett tag till!

Hej, hej Sverige, vi stannar gärna ett tag till!

Tack vare rehabiliteringsanläggningen Vintersol har Teneriffa riktat in sig på att vara tillgänglig. Ön lyckas rätt bra åtminstonen i de turisttäta områdena. Det är inga problem att rulla många kilometer utmed strandpromenaden. Det är hyffsat tätt mellan handikapptoaletterna och på många platser finns det ramper en bra bit ner på stranden. Vi bodde på ett hotell med ramper och hissar. Vårt rum var ett helt vanligt rum men jag hade kollat innan att toadörren var tillräckligt bred och vi valde att bo på markplan för att snabbt kunna ta oss mellan poolen och rummet. Hit skulle jag våga mig på att resa själv med lillan utan att känna mig begränsad och det var rätt skönt att känna.

En vecka kändes ganska lagom, men när vi kom hem igår och jag hör om snön som ska komma i veckan funderar jag återigen på vad jag gör i dethär landet. Igår njöt jag av att inte ha frusit på en vecka, idag sitter jag ihopkurad under min sjal på kontoret. Jag tröstar mig med att solen trots allt måste vinna över vintern snart!
Publicerat i Blogg, Nora Märkt med: ,