en dag på dagis

bild

Idag har jag varit på studiedag hos min dotters dagis. En hel dag med lek och pussel!

Alla barnen var jätteglada över att jag skulle vara med dom en hel dag. Mitt besök var för att se hur man kunde förbättre dagisvistelsen för min dotters del. Det där med dagis är inte något som min dotter direkt älskar för att uttrycka det milt. Vi började dagen hurtigt med gympa ute i noll-gradigt väder. Alla barnen studsade omkring men själv satt jag ganska stilla och snart blev jag en punkt där alla lämnade sina vantar. När vi äntligen gick in var jag en levande isbit. Jag önskade i mitt stilla att jag också hade kunnat hoppa omkring bland rockringarna för att hålla min värme precis som barnen.

Dagen flöt vidare med samling, lunch, sovstund och mellis. Om dagis-situationen skulle förbättras för min dotters del hade det nog behövts en mindre barngrupp eller fler pedagoger. Nu är det 15 barn på 3 pedagoger (i en småbarnsgrupp ålder 1-4 år). Min dotter söker sig alltid till de vuxna, hon är lite rädd för allla barnen. Och jag undrar om det är att hon hela sin uppväxt alltid har suttit säkert i mitt knä nära en vuxen person?!

Publicerat i Anna, Blogg Märkt med: , , ,