Snabba vändningar

freewheel

Mitt freewheel!

Min dotter är 2 år och 8 månader. Hon har arbetat upp en rätt bra hastighet nu när hon vill springa ifrån mig. Över staket, uppför backar och nedför backar, in i sandlådor, ut i djup snö och sanka gräsmattor… hon har verkligen koll vilka begränsningar min rullstol har. Jag får tänka ut knepigare och knepigare lösningar på hur man ska locka ut henne till de rätta underlagsytorna där jag står och väntar. Att gå hem från dagis (som brukar ta 5 minuter) kan lätt ta 30-40 minuter.
För några veckor sedan fick jag äntligen mitt Freewheel från Hjälpmedelscentralen. Jag tror att det är ett av världens bästa hjälpmedel till rullstolen! Äntligen slipper jag sitta och titta ner när jag kör för att inte mina länkhjul ska fastna någonstans. Min blick är där den ska vara – rakt fram – och jag ser ALLT vad min dotter hittar på. Det bästa är att jag kan dundra rakt över en gräsmatta i samma fart som jag vanligtvis har på asfalt. Det är fortfarande svårt att hoppa över staket, men sandlådor kan jag forcera hjälpligt utan att få länkhjulen nersandade. Mina bakre hjul är så smala så de gräver ner sig i sanden. Jag hoppades att jag skulle få mitt Freewheel innan snön kom, men det arbetas långsamt i min kommun så jag fick hjulet när snön precis hade töat bort… men jag är väldigt nyfiken på hur Freewheelet fungerar i snö. Det får bli nästa år!

Jag använder mitt Freewheel varje dag och rekommenderar det verkligen till föräldrar som har snabba barn!

Publicerat i Anna, Blogg Märkt med: , ,