Mässreflektioner

Mayday Aids visar upp sina höj- och sänkbara barnsängar på mässan

Mayday Aids visar upp sina höj- och sänkbara barnsängar på mässan

Jag hängde ju som sagt på Leva & Fungera i Göteborg i onsdags. Syftet var dels att träffa folk som har intresse av vårt projekt, dels att uppdatera mig lite på vad som händer i branschen. Det blev en dag full av intryck, intressanta möten och nya tankar.

Jag trillade på flera personer med funktionsnedsättningar som själva var föräldrar. Det var inte direkt ovanligt bland dem jag pratade med. Däremot så slogs jag återigen av hur lite hjälpmedelsbranschen tänker på att denna grupp finns. Jag pratade med flera hjälpmedelscentraler, bilanpassningsfirmor, och hjälpmedelstillverkare. Samtliga blev lika ställda när jag kom med frågan vad de har att erbjuda föräldrar med funktionsnedsättning som har funktionsfriska barn. Tänk vad det skulle underlätta om någon bilanpassare hittade en smidig lösning för att underlätta i och urlastning av barn i bil. Jag som är paraplegiker med hyffsad bålbalans har klarat det såhär långt, men det blir onekligen en hel del knepiga lyft som sliter på mina axlar.

Mayday Aid är det enda företag, som jag stött på på marknaden, som faktiskt erbjuder det fåtal hjälpmedel. Bland annat en höj- och sänkbar spjälsäng med öppningsbara grindar och ett höj- och sänkbart skötbord. Min kritik till dessa produkter är att de är väldigt skrymmande. Yttermåttet för sängen är 163×78 cm. Det är få människor som har plats för det i sitt sovrum, särskilt inte när en rullstol ska komma fram också. Mayday Aid berättade också att de hyr ut en knävagga, en slags minisäng som man som sittande kan spänna fast runt knäna. Jag har aldrig sett den i verkligheten, men det låter i mina öron som en vettig idé. Maydays produkter hittar du på
http://www.maydayaid.se/hjalpmedel-smabarnsforaldrar-funktionshinder.aspx

Nu är jag tillbaka i våriga men blåsiga Malmö med en hel del idéer och visitkort att bearbeta. Vill också passa på att önska er en riktigt bra helg!

Publicerat i Nora Märkt med: , , ,