Mamma jag vill dansa mer!

skor

Hoppeskutt-skor

Min dotter blev inbjuden av en kompis att prova på dans. Fast det är kanske fel att kalla det dans. Det är nog mer hopp och skutt till musik! Ialla fall dansen tar plats på ett gymcentra väldigt nära vår lägenhet kl 9.30 varje lördag. Det är egentligen lite väl tidigt för vår morgontrötta familj, men vi tänkte att vi skulle ge det en chans. Första helgen var min sambo bortrest och när vi skulle gå till dansen upptäckte vi att det bara fanns en ashög trappa upp till gymcentrat. Jag hade kanske inte mitt bästa morgonhumör den dagen och bestämde mig för att inte bli upplyft för trapporna. Vi fick avstå från dansen den helgen. Nästa helg gjorde min sambo ett nytt försök. Han gick med vår dotter till dansen fast han också var morgontrött. Till hans stora förfäran visade sig att även föräldrarna skulle dansa. Snäll som han är deltog han, men till priset av huvudvärk resten av dagen… vår dotter älskar dansen! – Mamma, jag vill dansa mer! skrek hon när hon kom hem. Men min sambo vill inte riktigt dansa så tidigt på dagen och jag kommer inte upp för den idiotiska trappan.

Hur gör man egentligen? Jag vill inte att min dotter ska avstå från något hon gillar för att jag inte kan gå i trappor. Och jag tycker inte man kan tvinga någon som kommer att ha huvudvärk resten av dagen. Finns det inte någon regel att allmänna lokaler ska vara tillgängliga? Huset som gymcentrat huserar i är byggt någon gång på 1960-talet tror jag, men trappan är uppförd för kanske 4 år sedan. Jag har aldrig varit med om något sådant här tidigare. Jag har suttit i rullstol i snart 6 år, men det är nu först som jag verkligen känner av att jag sitter på hjul och inte kan använda mina ben.

Imorgon ska jag ta tag i det igen. Jag har redan ringt och pratat med dem, men jag ska fortsätta att tjata… någon som vet hur man ska bete sig i sådana här situationer?

Publicerat i Anna Märkt med: , , ,