Valborg

valborg

Äntligen vår!

Vart tog Valborg vägen? När jag bodde hemma (i en liten by i södra Sverige) gick vi alltid ner till stranden för att titta på elden. Hela byn samlades där och alla barnen sprang omkring och lekte. Jag tyckte det var superspännande! Men nu bor min lilla familj i Malmö och har inte alls nära till en eld. Förra året gjorde vi ett tappert försök att se en eld. Vi byltade på oss och packade ner vår dotter i vagnen och gick iväg till Pildammsparken för att skymta valborgsbrasan. Men väl inne i parken mötes vi bara av tonåringar som var fulla och poliser på hästar. Mellan träden välde röken fram… vi gjorde inte ens ett försök att se elden. Vi gav upp. Det var en hotfull stämning tyckte vi. Jag vill inte medge det, men jag har kanske blivit gammal och tråkig?! Eller bara försökt se fel eld…

Det här året var vi bjudna på födelsedagskalas istället! Det var mycket trevligare att sitta och prata med alla trevliga människor och få god mat än att tampas med fulla tonåringar i hopp om att få se valborgsbrasan. Jag säger grattis än en gång för det vara Nora som fyllde år! Tack för en trevlig fest!

Publicerat i Anna, Blogg Märkt med: ,