Utflyktstips

Sötaste elefantungen någonsin

Sötaste elefantungen någonsin

Senaste veckan har vi gjort ett par utflykter som varit så lyckade att jag måste få dela med mig av mina tips. Framförallt eftersom jag själv kan tycka att det är ganska svårt att hitta bra utflyktsmål som funkar med kombinationen rullstol och aktiv lilltjej.

Jag är väldigt förtjust i djur och gillar att gå på djurpark. Under vintern har vi läst böcker om diverse olika djur och lillan är väldigt intresserad av dem. Petter fick tips på jobbet om att spendera första maj i Danmark eftersom det är en vanlig vardag där och allt är öppet som vanligt. Sagt och gjort, vi packade picknickkorgen och styrde kosan mot Köpenhamn Zoo.

Jag brukar tycka att djurparker är rätt jobbiga med rullstol OCH barnvagn eftersom det alltid är så förbenat backigt. Det brukar dessutom vara rätt stora avstånd som man ska ta sig runt. Jag blev mycket glatt överraskad av hur nära allt låg på Köpenhamn Zoo och att ingen backe var brantare än att jag fixade att rulla upp för den utan större problem. Vi hade en helt fantastisk dag i solskenet och hade svårt att bestämma oss för vilka djur som var roligast. Ida röstade nog för aporna och elefanterna (de har en helt gudomlig liten elefantunge). Själv föll jag nog för flodhästen som simmade runt, runt, runt i sin bassäng. Jag uppskattade verkligen att man kunde se många av de djur som lever i vatten både över och under vattenytan. Det är rätt mäktigt att se en isbjörn eller flodhäst simma fram. (http://www.zoo.dk/)

Ett annat utflyktstips är Hallongården som ligger på vägen mellan Malmö och Trelleborg. (http://www.hallongarden.com/) Som namnet antyder odlar de hallon, men även andra bär och grönsaker som sparris och krusbär. Till stället hör en gårdsbutik som säljer egentillverkade produkter samt ett halloncafè med lätt lunch och fika. De har servering både inne och ute på gården. Gården är väl inhängnad, så vi vuxna kunde fika i lugn och ro medan lillan sprang runt och utforskade omgivningen. Och det finns mycket att utforska. Getterna Isabella och Estelle betar i sin hage alldeles intill, kaninen Skutt skuttar runt i sin bur på gården och i Stallet finns det höns, små gässlingar och kattungar. Jag vill verkligen ge detta ställe ett stort plus för den snygga ramp de byggt in. Dessutom har de en stor handikapptoalett där även en barntoalett fått plats. Det smällde högt i lillans ögon!

På väg hem från Hallongården svängde vi förbi Vellingeblomman och handlade lite plantor till trädgården. Vi fastnade en bra stund i deras café också. De har en supertrevlig liten trädgård med jättefina växter i. Även den väl avgränsad så lillan kan gå och utforska utan att jag behöver vara orolig att hon försvinner någonstans. Tack vare det cafét har jag inga problem att få med mig mannen på blomstershopping. Blåbärspajen rekommenderas! (http://www.vellingeblomman.se/)

Publicerat i Nora Märkt med: , , , , ,