Bemötande

bemotande

Varför flyttar sig alla?

Imorse när jag rullade till jobbet råkade jag ut för en sak som jag tycker är väldigt vanligt. Trottoaren är kanske 3 meter bred och det står några människor och väntar vid en busshållplats. När jag kommer rullande flyttar sig snabbt alla människor som väntade på bussen. De riktigt trycker sig mot husfasaden i rädsla över att jag inte ska få plats.Eller jag vet inte om det är rädsla, men situationen blir väldigt konstig. Jag tror inte att jag under mina 6 år i rullstol någonsin har vant mig över andra personers reaktioner på rullstolen. Det är jättejobbigt tycker jag. Kanske är det inte rädsla utan artighet? Hur som helst tycker svenskarna att det är väldigt jobbigt att komma för nära en rullstol.
Nu kommer vi till ett märkligt fenomen. När min dotter sitter i mitt knä slutar folk att reagera på detta sätt. Det är så konstigt, ingen flyttar sig och alla verkar mycket mer avslappnade. Det är precis som om de tänker att ”jaha, hon är ju faktiskt bara en vanlig mamma” och glömmer bort rullstolen för några minuter. Har ni som är föräldrar råkat ut för samma sak?

Publicerat i Anna, Blogg Märkt med: , ,