Familjefritt

Ida hjälper Petter att hålla ställningarna på en kontroll på scouternas spår. Ser rätt nöjd ut, eller hur!

Ida hjälper Petter att hålla ställningarna på en kontroll på scouternas spår. Ser rätt nöjd ut, eller hur!

Igår morse lämnade jag min familj på lokala scoutgården med ryggsäckar, sovsäckar och liggunderlag. Kristi Himmelfärdshelg är scoutlägerhelg för 2/3 av familjen Sandholdt. Jag är själv uppvuxen i scoutrörelsen och älskar att vara ute i naturen. Som nyskadad vågade jag inte åka på RG-läger det verkade för macho för mig. Istället åkte jag på scoutläger till finska karelen med min patrull. I efterhand inser jag att det troligen var bra mycket mer macho än RG, men för mig kändes det tryggt. Med åren har jag blivit lite för lat för att orka krångla med rullstol bland stock och sten. Tyvärr så funkar rullstolen allt annat än optimalt i skogen. Kanske är det därför lite extra viktigt för mig att lillsnorpan får lära sig att uppskatta naturen. Till viss del vill jag nog kompensera mina egna brister. För ett år sedan, när lillan var knappt 1,5 år gammal, skickade jag iväg familjen på läger första gången. Petter var toknervös för hur allt skulle funka. Båda älskade det. Men hur många ettåringar har sovit i tält egentligen?

Jag måste erkänna att det är lite blandade känslor från min sida. På ett sätt är jag avundsjuk och skulle bra gärna vilja vara med. Å andra sidan tycker jag att det är underbart att de två har sin grej tillsammans och att Ida får lära sig hur underbar naturen kan vara. Sista veckan har jag nästan haft ångest för vad sjutton jag ska hitta på alldeles ensam när alla andra passar på att vara lediga. Nu blev jag inte ensam så länge. Några timmar efter att jag lämnat av familjen trillade en av mina absolut bästa barndomsvänner in här hemma tillsammans med sin mamma och dotter. De bestämde sig för en weekend i Skåne och Pensionat Sandholdt har tagit emot med öppen famn. Det är rätt skönt med lite vuxentid. Jag har hunnit med ett par samtal med Petter och Ida. De verkar ha det precis hur bra som helst och kommer troligen inte vara särskilt sugna på att komma hem på söndag.

Publicerat i Nora Märkt med: , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.