frågor & svar

fragetecken

ge mig ett bra svar!

Har ni hört vårt radioklipp? I början av klippet berättar jag om min oro som förstagångsförälder och vårdpersonalens okunskap. Min dotter föddes år 2010. Jag hade så många frågor som inte blev besvarade. Och inte hittade jag så mycket på internet i heller. Som tur var gick allt bra.

När jag och Nora träffades för första gången diskuterade vi hur vi hade blivit bemött under vår graviditet. Vi blev väldigt överraskade av hur olika våra historier var. Nora hade fött sin dotter i Stockholm och jag hade fött min dotter i Malmö. Båda regionerna är stora och jag kan tycka att vården skulle te sig likadant var man än är. Tyvärr var det inte så. Någonstans har jag hört siffror på att under de senaste 5 åren så har bara 15 barn fötts med mammor som var ryggmärgsskadade. Mammor med ryggmärgsskada är verkligen en liten grupp, men det rättfärdigar väl inte att vården i vissa fall blir sämre för denna grupp?

Jag är trött på att förklara för vårdpersonalen vad det innebär att ha en ryggmärgsskada. Ibland känns det nästan som om jag självdiagnostiserar mig inför vårdpersonalen. Och som svar får jag – Va bra att du vet så mycket för jag vet inte allt. Åtminstone är de ärliga, men jag tolererar inte att kunskapsnivån är så låg. Jag har lärt mig att inte ta något för givet utan envist ställa fråga efter fråga för att söka efter ett svar. Och jag är tacksam att jag har fått så mycket kunskap om detta ämne tack vare projektet. När jag var gravid för första gången visste jag inte vilka frågor jag skulle ställa för att få ett relevant svar. Nu vet jag.

Publicerat i Anna, Blogg Märkt med: ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.