Kaos-maj

Nämnde jag att trädgården vill ha uppmärksamhet också?

Nämnde jag att trädgården vill ha uppmärksamhet också?

Kaos-maj har slagit till mot vår familj med full kraft. Förra veckan var jag i Helsingfors på konferens tre dagar. Imorgon bitti sätter jag mig i bilen och drar mot Stockholm för jobb där. Därifrån åker jag direkt till Köping för att träffa släkten. Sedan kommer jag hinna vara hemma fyra dagar innan det är dags för nästa jobbresa. Privat är det studentfirande, 50-årsfirande, svärförälderbesök och semesterplanerande som ska fixas. Dessutom ska dendär vardagen hinnas med. Tvätthögen hånar mig. Diskmaskinen väntar ständigt på att tömmas för att kunna fyllas med ny disk och dammråttorna ska vi inte ens tala om. Någon som känner igen sig? De flesta av er skulle jag tro!

Samtidigt ska jag villigt erkänna att jag trivs med läget. Jag älskar att ha många bollar i luften och får energi av det. Men det gäller att allt klaffar. Igårkväll spenderade vi 2,5 timmar med att få lillan att varva ner och somna. JAg gjorde misstaget att berätta för henne att hon skulle få flyga flygplan till faster nästa vecka strax innan läggning. Min bestämda unge lyssnade inte riktigt på att det var nästa vecka utan ville åka direkt. Sova fanns inte på tapeten! Hon hade mer energi än både Petter och jag tillsammans.

Imorgon kväll är det tjejkväll på Spinalis på temat graviditet och föräldraskap. Jag ser verkligen fram emot kvällen. Karin Pettersson, överläkare inom förlossningsmedicin och specialiserad på just kvinnor med neuroligiska skador kommer och håller en presentation. Efter det hoppas vi på en livlig diskussion med mycket frågor och erfarenhetsutbyte. Jag minns när jag satt på en liknande tjejkväll på Spinalis för tre år sedan. Vi hade precis berättat för våra föräldrar att vi väntade tillökning, magen hade inte börjat synas och jag hade tusen frågor om allt mellan himmel och jord. Jag fick många svar men också många nya funderingar.

Publicerat i Nora Märkt med: , , , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.