bara en stol

rullstol

närmare bestämt min rullstol.

En stol… men har man vanligtvis bara ett klädesplagg eller ett par skor som man alltid bär? Svaret blir så klart ”nej”. Jag brukar ha flera par byxor, skor och så vidare. Det blir ganska knepigt ibland med bara en stol som är livsnödvändig. Så en liten vardagsolycka kan bli ganska jobbig. Som igår till exempel satt min dotter i mitt knä och drack apelsinjucie. Hon var ganska trött och på något sätt hann hon bara ta några klunkar innan glaset föll till golvet. Problemet var bara att på något mystiskt sätt rann all juice ut över mig och min dotter. När glaset väl hamnade på golvet var det tomt… men vi var alldeles genomblöta. Så alla kläder fick bytas; både på mig och dottern. Rullstolsdynan fick tas av och till och med mitt ryggstöd fick åka in i tvättmaskinen. Canvas-tyget som dynan ligger på fick torkas av så gott det gick. En väldigt liten vardagshändelse blev väldigt stor.

Hade det inte varit toppen om man kunde ha lite fler rullstolar? Och kanske rullstolar i olika färger? Så att man kunde välja efter vilket humör man hade. Jag förstår förstås att det är ekonomin som sätter stopp för mina idéer. Sverige har ett bra system när man får låna rullstolar gratis, men det kunde ju vara ännu bättre. Jag är utbildad grafisk designer. I mitt jobb arbetar jag varje dag med form och färg. Jag känner mig påtvingad ett utseende på min rullstol som jag aldrig hade valt själv (om det gick att välja). Funktion går helt före form. I designbranschen har 3d-skrivare blivit väldigt populära. Man kan själv skriva ut sina objekt i olika material (se http://i.materialise.com). Tänk om man kunde få skriva ut sin egen rullstol!!!  Då hade jag blivit så glad… vad säger ni på Panthera?! Då hade många av mina vardagsproblem försvunnet. Det finns egentligen bara ett problem kvar – jag måste köpa en större lägenhet!

Publicerat i Anna, Blogg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.