Semester!

 

20130626-094022.jpg

Vi korsar Öresundsbron på väg mot horisonten

När ni läser dethär sitter jag i bilen på väg mot horisonten och nya äventyr! Sista månaden har känts lite som ett maratonlopp i familjen Sandholdt. Mycket på jobbfronten för både mig och Petter, blandat med studentfest, 50-årsfest, liten Sverigeturné och en massa andra roligheter på hemmaplan. Det ska bli riktigt skönt med ett break!

Det känns lite som att detta är den sämst planerade semestern någonsin med det är på sitt sätt rätt skönt det med. Jag vet inte riktigt hur vi tänkte när vi bestämde oss för en bilsemester genom Tyskland, Schweiz och Tjeckien. Drygt 2,5 år gammal är Ida i den åldern där det är som mest spring i benen. Vi får väl se hur roligt hon kommer att tycka att det är. Min tanke är att I-paden och föräldrar som planerar bilkörandet till stunder på dygnet då Ida är mindre aktiv ska lösa det problemet. Däremellan ska vi hitta på en massa hyss. Första stoppet blir Lallandia, ett badparadis i Danmark. Vi har ca 2 timmars bilfärd dit, efter Lallandia käkar vi middag på färjan till Tyskland och sedan tänker jag mig att lillan borde slockna medan mamma kan gasa på en bit ner i Tyskland.

När jag var på NoSCoS träffade jag en supertrevlig kvinna från Schweiz som gjort en studie på ryggmärgsskadade kvinnors erfarenheter av mödravård, förlossningsvård och vård första tiden som nybliven mamma. Vi kände båda att hon hade gjort en förstudie till vårt projekt. Hur som helst blev jag inbjuden till Nottwil och den stora rehabiliteringscentret där. Jag har hört otroligt mycket positivt om detta center så det ska verkligen bli spännande att få se det med egna ögon. Jag lovar att en rapport kommer!

Efter några dagar i Schweiz där vi ska hänga lite med min bror och hans familj drar vi till sydöstra Tjeckien. Jag har påbrå därifrån och försöker lära Ida lite tjeckiska också. På schemat står storshopping av tjeckiska barnböcker, sagor och filmer samt mycket lek och bus med mina sysslingar och deras barn. Vi får se lite vad mer vi hittar på där. Lite tjeckisk öl ska vi nog kunna klämma in också! Sedan börjar vi så sakteligen styra kosan norröver. Berlin står på schemat. Riktigt vad vi ska hitta på vet vi inte. Tanken är att lära känna denna stad lite. Många säger att det är en bra barnstad. Jag återkommer med hur det är med den biten. Vi planerar att vara hemma från vårt turné igen i mitten av juli.

Jag är lite nervös över att vi har ytterst få boende bokade. Sedan jag blev mamma ställer jag betydligt högre krav på tillgängligheten. Förr kunde Petter och jag utan problem sova över i en lägenhet två trappor upp utan hiss med lite för smal toadörr. Numer uppskattar jag på ett helt annat sätt när allt bara funkar. Samtidigt vet jag att boendet kommer att lösa sig så länge det finns pengar på visa-kortet. För visst är det så att man som rullstolsburen gärna ska vara lite rikare än gemene man. Det är aldrig problem att bo på de dyra hotellen…

Somriga hälsningar från Nora

Publicerat i Blogg, Nora Märkt med: , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.