Lilltjejen växer

Förebilden Ida visar för kompis hur detdär med potta funkar

Förebilden Ida visar för kompis hur detdär med potta funkar

Jag har många gånger fått höra andra föräldrar säga hur fort det går när barnen växer upp. Denna sommar börjar jag förstå vad de menar. Det känns som att dottern gått från min lilla bebis till en (bestämd) ung dam över en natt. Redan innan sommaren bestämde vi att vi skulle göra ett rejält försök att ta bort blöjorna. Lilltjejen är helt med på att stora flickor har trosor.  Vi har fått torka en hel del kiss sista månaden, men vissa dagar går det riktigt bra. Ungefär i samma veva som blöjorna försvann tog vi bort middagsluren. Ida har haft svårt att somna på kvällarna på senare tid. När vi slutade låta henne sova middag tycker hon plötsligt att det är mysigt att gå och lägga sig på kvällen igen och sover bättre även på natten. Som om dessa två steg mot vuxenlivet inte var tillräckligt ramlade hon och slog i en framtand förra veckan. Under tandläkarbesöket berättade tandläkaren mycket pedagogiskt för Ida att hennes käraste ägodel, nappen, inte får användas på ett tag. Vi föräldrar trodde att nappavvänjningen skulle bli en stor puckel, men vår stora tjej är  med på noterna och sedan en vecka helt nappfri.

Ida lider inte det minsta, men denhär mamman hänger verkligen inte med i svängarna. Mitt lilla nappsugande blöjbarn är numer en stor tjej med intresse för underkläder. Ni tror väl inte att man kan ha vilka trosor som helst? Nej, helst ska det vara rosa Hello Kitty-trosor. Jag fasar redan för tonåren.

Publicerat i Nora Märkt med: ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.