Nya tag

Måste erkänna att kaffekoppen är min bästa vän vissa morgnar!

Måste erkänna att kaffekoppen är min bästa vän vissa morgnar!

Ute öser regnet ner. Förra veckan var det badväder, nu känns det som att hösten är i antågande. Denna veckan känns det som att Sverige börjar vakna till liv efter sommarstiltjen. Även vi tar nya tag med Mamma pappa lam. Under våren la vi stort fokus på att samla in material till vår webbplats och att få upp en första version av den i tid till NoSCoS. Det arbetet kommer att fortskrida framöver, men nu kommer vi lägga mer energi på att sprida den kunskap vi samlat in. Ett av målen för hösten är att komma ut i Sverige och snacka föräldraskap.

Vi ska också ta tag i arbetet med att kicka igång ett föräldranätverk. Som en del i det arbetet kommer vi att starta igång en sluten facebookgrupp för föräldrar med rörelsehinder (och dem som funderar på att bli föräldrar) och deras anhöriga. Där ska man kunna ställa frågor och diskutera allt från fertilitetsfunderingar till barnvagnstips. Jag hoppas att du vill vara med där! Bland våra medlemmar kommer vi också samla in tips och praktiska lösningar på hur föräldrar med funktionsnedsättning löser allt det praktiska. Jag är nämligen övertygad om att det finns en hel del smarta uppfinningar hemma i stugorna. Det finns också en hel del knasiga och ergonomiskt helt förkastliga lösningar. Om vi kan sprida kunskap om de smarta lösningarna tror jag att vi kan öka många rörelsehindrade föräldrars grad av självständighet och axelhälsa.

Från och med första september kan vi hälsa en ny kollega välkommen. Vi har känt att vi har lite kvinnlig övervikt i projektgruppen och stärker upp med en tvåbarnsfarsa. Jag tänker dock låta honom få presentera sig själv. Det kommer bli en av hans första arbetsuppgifter!

Ja, jag ser verkligen fram emot en händelserik höst och hoppas på mycket interaktion med er läsare. Vilken arbetsuppgift tycker du att vi ska ta tag i? Tycker du att vi ska komma till din hemort och dra ihop en föräldraträff? Eller tycker du att BVC-personalen behöver får lite insyn i vad det innebär att vara förälder och ha en ryggmärgsskada? Lämna gärna en kommentar, eller peta iväg ett mail till nora(at)spinalis.se.

Publicerat i Blogg, Nora Märkt med: , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.