Hur tänkte de nu?

Sprillans nya handikapptoaskötbordet i Täby C

Sprillans nya handikapptoaskötbordet i Täby C

Jag kan inte låta bli att irritera mig på alla dessa kombinerade handikapptoaletter och skötrum där skötborden är helt omöjliga att använda om man inte är fullt funktionell (vad är det korrekta motsatsordet till person med funtionsnedsättning?). Nu senast var jag i den sprillans nya flygeln på Täby Centrum. Handikapptoan tillika skötbordet var superfräscha. Någon hade tänkt till och satt ett extra handfat i direkt anslutning till skötbordet. Men inte heller denna gång hade arkitekten tänkt så långt att det skulle kunna komma ett så modernt påfund som en rullstolsburen förälder. Inte nog med att åbäket är högt, det är dessutom byggt så att man inte kan rulla in under det.

Nu ger jag  kanske Täby C lite oförtjänt kritik. Jag har ännu inte sett ett offentligt skötbord som fungerar bra för en person som inte är byggd som medel-Svensson. Just alla dessa offentliga handikapptoalettskötrum är ett så otroligt typiskt exempel på hur oväntad kombinationen förälder och rullstolsburen är.

Inser att jag låtit lite väl bitter på sistone. Lovar att nästa inlägg ska bli positivt och roligt, för jag är ju det för det mesta!

Publicerat i Blogg, Nora Märkt med: , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.