Bebistips 3

Mitt bästa bebishjälpmedel

Jag har haft ganska få hjälpmedel för att fixa bebisperioden med lillsnorpan. Men mitt kardborreband var med jämt under Idas första levnadsår. Jag tyckte själv att det var genialt i sin enkelhet. Det är ett elastiskt band, lagom långt för att räcka runt mina knän med kardborreremsor i ändarna.

När lillan var riktigt liten tog vi oss runt såhär.

När lillan var riktigt liten tog vi oss runt såhär.

Tanken från början var att jag skulle ha det runt knäna. Jag upptäckte nämligen redan när hon var nyfödd och låg i knät att hon hade en tendens att pressa isär mina knän och glida nedåt. Ida var rätt lite som nyfödd och fick plats att ligga på rygg med huvudet mot min mage när jag rullade runt. Bältet hjälpte inte bara till att hålla ordning på mina knän, det blev också ett naturligt stopp så hennes rumpa inte kunde glida nedåt.

Uppgradering till "sittvagn"

Uppgradering till ”sittvagn”

När hon blev lite större och fick lite mer styrsel i kroppen kom jag på att jag kunde trä bältet genom de två främre hällorna på mina byxor och sätta det runt Ida. Jag har nästan alltid jeans eller andra byxor med hällor för skärp. Om jag satte ett bälte runt både mig och Ida upplevde jag att det blev för brett för att hon skulle sitta bekvämt. Dessutom tycker jag själv att det är rätt obekvämt med skärp.

Ju stadigare hon blev i kroppen, ju mer upprätt kunde hon sitta. När hon var vaken satt hon upp, när hon blev sömnig fick hon halvligga. Hon sov jättegott i mitt knä. Jag har varit både på långpromenader och shoppingturer i stan med en sovande Ida fastsatt i knät. Egentligen blev hon som de flesta ”rullstolsungar” snabbt tillräckligt stadig för att sitta i knät utan bälte, men hon var(är) också en väldigt nyfiken unge som gärna kastar sig efter spännande saker i sin närhet.

Bältet fungerade superbra tills hon blev så smart att hon kom på hur man öppnar det. En utveckling skulle ha varit att sätta ett spänne i ändarna istället, men så långt kom aldrig denna lata mamma. Jag brukar på skoj säga att jag och Ida delar vagn. Detta har varit mitt sätt att fixa både liggvagn och sittvagn 🙂

Publicerat i Blogg, Nora Märkt med: , , , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.