Söt och oduglig!

Att hitta hjälpmedel för att på bästa sätt ombesörja sitt/sina barns behov är, för en rörelsehindrad, ett ganska stort projekt fyllt av påhittighet, detektivarbete och ibland uppgivenhet. Inte bara har vi individuella funktionsnedsättningar som kräver skräddarsydda lösningar men alla barn är också olika. Detta gäller även barn som har samma mamma och pappa, något som blir extremt tydligt med mina barn.

Mina barn och jag.

Mina barn och jag.

Bianca, som idag är 2 år och 10 månader, lärde sig att synka med pappa från dag ett. Skulle jag svinga upp henne från golvet, så hittade hon ett sätt att hjälpa till genom att koppla grepp som en liten orangutangunge runt om min arm. Satte jag henne i knät, parkerade hon sina fötter på rullstolen på ett sätt som gjorde att hon satt hur stadig som helst och har aldrig ramlat av eller varit fastspänd. Bad jag henne hålla sig nära mig för vi var i en potentiellt farlig trafik situation så gjorde hon så, osv. Sen kom Amadeus och i mitt bortskämda tillstånd tänkte jag inte en sekund på att det skulle bli på något annat vis än med Bianca? Jag hade fel.

Amadeus

Amadeus

Amadeus är godmodet själv. Så gott som alltid glad, utåtriktad, musikalisk, bollbegåvad och sett ur ett rent praktiskt synk-med-pappa perspektiv – fullständigt oduglig. Han är stark och kompakt vilket gör att alla lyft, då han inte kan stava till samarbete, blir extra tunga. Sitta i knät kräver tvångströjan och att förstå allvaret i pappas ton behöver vi inte ens gå in på. Missförstå mig rätt, jag älskar mina barn precis lika mycket men försöker bara belysa att även om vi har olika individuella funtionsnedsättningar så kan vi även behöva flera uppsättningar med lösningar beroende på våra barns olikheter.

Bianca blir glad av att måla. Amadeus biter dig gärna av ren upphetsning och välvilja när han blir för glad. De vill båda väl, men har olika uttryckssätt. Jag skulle inte bli ett dugg förvånad ifall rollerna byts ut när de når tonåren men jag ber om att få återkomma då med den uppföljningen.

Lycka till i att hitta alla lösningar ni behöver!

Publicerat i Blogg, Henrik Märkt med: , , , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.