Stora tjejen!

Stora tjejen!

Stora tjejen!

Äntligen kom dagen som Bianca väntat på – hennes treårsdag. I veckor har hon tjatat om vad hon vill ha till mat denna dag, att hon ska få paket, hur hennes kalas ska se ut osv.

Att uppvakta henne denna morgon var inte helt utan problem. Frukostbrickan med paket, tårta (en liten cupcake med ljus i ), ballonger, levande ljus och ett glas med mjölk var på tok för stor och svårbalanserad för mitt knä. Jag har förövrigt ett helt värdelöst knä för dessa ändamål för jag sitter med korslagda ben. Detta gör jag för att det ger mig bättre balans, nackdelen är att allt jag placerar i knät vill ramla av.

Amadeus var denna morgon, i nyvaket tillstånd, lite extra mammig och ville inte sitta hos pappa. Lösningen på det hela blev att Gabriella själv, som den amazon-kvinna hon är, fick bära både bricka och 13 kg son från köket till min säng där Bianca låg och sov.

Bästa treårspresenten

Bästa treårspresenten

Att vi alla försökte vara så tysta som möjligt för att åstadkomma själva överraskningsmomentet visade sig vara helt i onödan då Bianca denna morgon låg i någon slags koma som tog en god stund att få henne ur.

I ett av hennes paket fanns en ”Spiderman action figure” som Binca har som idol. Lite otjejigt kan tyckas men så är fallet. När vi i december bad Bianca välja vilken godis-kalender vi skulle köpa till jul, valde hon av de 20 olika alternativen som fanns (där 19 av dem var med uttinuff-motiv) givetvis ”Spiderman-kalendern”. Var denna grabbighet kommer ifrån har jag ingen aning.

Lillebror, eller är det lillasyster?! Här är en kille vars manlighet kan ta rosa ;-)

Lillebror, eller är det lillasyster?! Här är en kille vars manlighet kan ta rosa 😉

Amadeus är inte sämre han, ibland nästan löjligt grabbig både i stil och utseende. Bollar, bilar, förstöra saker osv är vad som attraherar honom. Vid ett tillfälle när det var ont om rena kläder fick han ha på sig några av Biancas rosa kläder och inte ens detta hjälpte att ta bort grabb-faktorn. Han såg ut som en kvinnlig styrkelyftare.

Det ska bli väldigt spännande att se vad de båda tycker om några år. Vad är coolt, roligt eller intressant? Själv har jag bytt ut, kompletterat och uppgraderat mina intressen och förebilder  ganska många gånger genom åren.

Publicerat i Blogg, Henrik Märkt med: , , , , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.