Bästa citaten

När man inte hittar sin prinsesskrona, får det bli en påskrona.

När man inte hittar sin prinsesskrona, får det bli en påskrona.

Vi fascineras här hemma över hur stor vår lilltjej har blivit. Vi hänger liksom inte med i svängarna just nu. Den största skillnaden jämför med i somras är nog språket och de underfundiga tankegångarna. Det är så fantastiskt roligt att resonera med snorpan om allt mellan himmel och jord. Idag tänkte jag bjuda på några av godbitarna som kommit på senare tid.

Ida var hemma hos en kompis på playdate när det plötsligt blev dags för ett toalettbesök. Hon rusade in på toaletten, fällde upp locket och kontrollerade om det var spolat. Till sin förvåning upptäckte hon att det var blått vatten i toaletten (ni vet sådantdär rengöringsmedel) och säger åt sin pappa att hon måste spola innan hon kan kissa. Hennes pappa motsäger med motiveringen att det är blått rengöringsmedel i toaletten och inte alls kiss. Ida svarar ”men pappa, jag MÅSTE spola, det är en Smurf som har kissat där”.

Vi gick till förskolan häromveckan och det var en sådandär fantastisk soluppgång. Ida var alldeles fascinerad av alla färgerna och undrade vem som hade målat himlen. Innan jag riktigt hade hunnit svara tittade hon bestämt på mig och sa ”Mamma, vi måste gå till Maxi och köpa färg, så vi kan måla HEEELA himlen”. I Idas värld kan man köpa ALLT på Maxi och om någon bara orkade måla halva himlen, ja, då är det inte mer än rätt att vi fixar till resten också.

En morgon var Ida inte jättesugen på att gå upp ur sängen. För att få lite fart på morgonrutinen föreslog jag att vi skulle tävla om vem som kom först till badrummet. Ida tände till på idéen och sprang som ett skott när jag sagt ”klara, färdiga, GÅ”. Val framme utbrister hon i trumf ”Jag vann! Du fyller år!”. I min värld är den en typisk win-win-situation. Tydligen låter fyllde år rätt likt förlorade. Jag gillar att det i min treårings värld inte finns några förlorare.

I helgen var en av våra bättre vänner över på middag. Han är en man i sina bästa år, där håret dock långsamt börjat förflytta sig bort från huvudet. Något som vår kompis inte är alltför nöjd med. Man skulle nästan kunna säga att han har komplex för detta. Medan Petter och jag lagade mat, passade Ida och kompisen på att busa. När de börjat bli lite trötta landade de i en hög på golvet. Ida kröp upp i famnen, smekte sin kompis lite kärleksfullt på kinden och fick sedan syn på en kal fläck mitt uppe på hjässan. Ida frågade med en riktig liten orosrynka mellan ögonbrynen ”Men vad har du gjort där? Har du slagit dig?” Hon sa det av ren omtänksamhet och oro för att vännen hade skadat sig allvarligt. Det var dock otroligt tydligt att detta var en uppriktig fråga som vår kompis INTE ville ha. Jag kunde inte riktigt hålla mig för skratt åt situationen, men tog tillfället i akt att prata med Ida om att framför allt män ibland tappar hår när de blir lite äldre men att det är något man inte brukar fråga om för att de kan bli lite ledsna över det.

Publicerat i Blogg, Nora Märkt med: , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.