Power!

Föräldrasnack Foto: Gabriella Soutine

Föräldrasnack Foto: Gabriella Soutine

I måndags arrangerade Mamma pappa lam en första föräldraträff i Malmö. Jag får erkänna att jag inför denna träff nästintill punktmarkerade vissa deltagare som jag på olika sätt fått nys om, därför var det extra roligt att se att alla som hade anmält sig faktiskt kom och verkade trivas. Vi var 18 vuxna och elva barn på plats, så ni kan ana att ljudnivån under vissa stunder blev relativt hög.

När vi väntade vår dotter kände jag mig otroligt avvikande när jag kom rullandes med magen i vädret. Under hela min graviditet var det inte en ENDA människa som spontant kom fram och gratulerade till graviditeten. Inte ens när jag var höggravid verkade folk i min omgivning anta något annat än att jag ätit för mycket.

När vi letade babyprylar för att kunna ta hand om vår lilla guldklimp kände jag hela tiden att marknaden riktade sig till alla världens föräldrar utom mig. Jag passade inte in i mallen för hur en mamma skulle se ut. Men i måndags träffade jag tio andra familjer som inte heller passade in i den mallen och det var underbart att se. Samtliga hade liknande erfarenheter som vår lilla familj haft. Min dotter hittade en ny bästis, hon fick lära sig hur man använder en krycka (även om hon fortfarande hävdar att den funkar bättre som käpphäst) och hon fick prova att hoppa jämfota ner från en annan pappas rullstol. Själv njöt jag av att få träffa så många nya trevliga människor.

Lillsnorpan somnade på tre röda i bilen på vägen hem, medan jag och maken funderade på vad vi ska hitta på under nästa träff här i Skåne. Utvärderingarna var entydiga, deltagarna önskas ses igen och helst snart. Men först ska vi sätta datum för föräldraträffar på fler orter i landet. Stockholm och Västra Götaland ligger i pipeline, men vi är öppna för fler förslag!

Publicerat i Blogg, Nora Märkt med: , , , , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.