Vardagsplanering

bild-1Den här veckan har min man åkt iväg till Skottland för att flugfiska. Jag har bestämt mig för att fly fältet och har åkt hem till mamma. Ibland är det skönt med lite extra hjälp. Det är rätt tufft att vara själv med barnen i 4 dagar, speciellt om man endast får 3-4 timmars sömn per natt. Man liksom går (ursäkta kör) i en halvsovande dvala medan man ammar och lagar mat. I Malmö får dagisbarn till föräldralediga mammor/pappor endast gå 15 timmar i veckan. Det är ganska lite, men det hade nog fungerat om man fick välja tiderna själv. Just nu stjälper vårt dagis oss snarare än hjälper (och detta betalar vi pengar för). Vi får inte ens bestämma när vår dotter får gå på dagis utan får nöja oss med det som ges. Hur många timmar barn til föräldralediga mammor/pappor får gå på dagis verkar vara så godtyckliga om man jämför olika kommuner. Om vår dotter hade fått gå på dagis de dagar min man är bortrest hade vi nog klarat oss galant ensamma hemma. Då hade lillebror och jag kunnat sova när storasyster leker av sig på dagis. Fast vi hade ju klarat oss ensamma hemma nu också men jag hade blivit en rätt sliten småbarnsmamma. Vi har faktiskt ansökt om utökade timmar på dagis för vår dotter, men inte fått något svar än. Jag undrar om det är ett legitimt skäl att en av föräldrarna sitter i rullstol?

Publicerat i Anna, Blogg Märkt med: , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.