Kärlek!

Det blir en hel del pussar placerade i denhär nacken

Det blir en hel del pussar placerade i denhär nacken

När vi väntade barn, och kanske framför allt när lillan var alldeles nyfödd, pratade folk i min omgivning ofta om ”den villkorslösa kärlek” som skulle komma per automatik den dag jag höll mitt barn i famnen för första gången. Jag fattade aldrig vad de pratade om. När jag höll mitt nyfödda barn i famnen tyckte jag så klart att hon var ett mirakel på alla sätt och vis, men villkorslös kärlek är nog inte det ord jag skulle använda. Snarare fascination eller möjligen skräckblandad förtjusning. Jag fattade för sjutton inte ens att hon var min. Jag vill påstå att det tog mig ett drygt år att få polletten att trilla ner och förstå att den däringa lilla tjejen, hon är här för att stanna och hon är VÅR. Idag, nästan tre och ett halvt år senare, börjar jag förstå vad som menas med villkorslös kärlek.

Förra veckan var jag i Stockholm och jobbade i några dagar. När jag åkte hemifrån såg jag verkligen fram emot att åka dit. När fredagen kom kunde jag inte ta mig hem nog fort. Fast det var egentligen inte hem jag hade bråttom, utan till förskolan för att hämta loppan. Den kramen och glädjen i Lillsnorpans ögon när vi ses efter att ha varit på skilda håll ett tag, får liksom hjärtat att svämma över av lycka.

När vi väntar på grön gubbe vid trafikljuset på vägen hem kan jag ofta inte hejda mig från att krama om yrvädret som sitter i knät och placera en puss i nacken. Snart kommer dagen då hon kommer tycka jag är pinsam, än så länge bubblar hon av skratt och jag njuter! Det får viljekamperna oss emellan att blekna och alla nätter med mardrömmar eller genomkissade lakan att falla i glömska.

I helgen ska vi hålla oss hemma. En barndomkompis kommer på besök, vi ska pyssla i trädgården, plocka fram grillen från förrådet, kolla om grannbarnen är hemma, cykla till lekplatsen och bara mysa. Jag ser verkligen fram emot vår ”hemmahelg”.

Publicerat i Blogg, Nora Märkt med: , , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.