Egen tid!

Varför väljer man att ägna sitt liv åt idrott?

Skälen kan vara många och i mitt fall är listan väldigt lång. Lite förutsägbart skriver även jag under argumenten: äventyr, adrenalinkick, utmaningar, kamratskap och att få se världen, men ändå viktigare för mig är den resa du gör inombords när du dedikerat ditt liv åt prestation.

VM 2012

VM 2012

Byggstenar som ansvar, disciplin, inspiration, mod, självrespekt, kreativitet och vilja är exempel som måste vara väl definierade och i harmoni med varandra om du vill göra märkvärdiga resultat. På högsta nivå måste även din förmåga att kunna fokusera på uppgiften som ligger framför dig och stänga av allt annat, vara total. Ett sådant tillstånd är inget man lär sig på en vecka. Prestationsångest och andra ovälkomna tankar/känslor är något som drabbar alla mer eller mindre och har sin uppkomst i en stukad självkänsla. Vill man stärka denna självkänsla måste man vara redo att titta inåt. Förstå att man hela tiden är den som väljer både bra och dåligt och att dessa val går att ändra på.

På många sätt kan idrotten fungera som terapi i din personliga utveckling. Du tvingas att rannsaka, byta perspektiv och söka inspiration från din egen fantasi för att hitta nycklarna som för dig vidare. Visdomarna du erhåller är dig givetvis till glädje också i vardagslivet. Innan man vet ordet av går tankarna till det livsfilosofiska men sådana här processer behöver tid, lugn och ro.

– Eller vad säger ni, småbarnsföräldrar. 🙂

Små barn kan dränera kraft och käka upp tid på ett sätt som inga andra kan! Som små gulliga svarta hål kan de när dagen är slut fått dig att känna dig som en otränad 100-åring. Synnerligen när de kommer i trupp (jag har två). Min kontakt med mig själv och all min mentala träning har hamnat ganska mycket i skym undan de senaste tre åren. Oavsett hur mycket kärlek, anledning och energi de små liven tillför våra liv tror jag ändå att det är jätte viktigt att skapa lite egen tid regelbundet.

Min återkommande lösning på att skapa egen tid är mitt tävlande. Om några dagar åker jag för att spela EM och jag kan erkänna att lika mycket som tävlingsmomentet drar i mig så drar också själva batteriladdnings möjligheten. Att få ha lite lugn och ro, läsa en bok och sova ut är något jag tänker njuta av på denna resa.

wax on - wax off

Som ni ser på bilden har jag (Mr Miyagi) engagerat Bianca i mitt idrottsutövande. Dagens tips från mig: kom ihåg att ta ansvaret att skapa egen tid för din och din familjs skull.

Vi ses efter EM / Henke

 

 

Publicerat i Blogg, Henrik Märkt med: , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.