Hektiskt men skoj

Vi är mitt uppe i det jag kallar kaosmaj, den månad på året då det brukar hända som mest både privat och jobbmässigt. Varje år undrar jag hur det kunde bli så mycket på samma gång och njuter av att jonglera fler puckar än någonsin. 

Det händer mycket i Mamma Pappa Lam också. En av aprils sista dagar åkte jag till Kalmar och föreläste för banmorskor och blivande barnmorskor i Kronoberg, Kalmar och Blekinge län. Det blev en lång dag i bil att köra tur och retur från Malmö över dagen, men det var en rolig och engagerad publik med mycket frågor reflektioner och engagemang. Skulle vara riktigt skoj om någon av studenterna tog sig an vårt område när det är dags att skriva uppsats.

Ett par dagar senare satte jag mig på flyget till Norge och Bergen dit vi var inbjuda för att föreläsa på LARS landeskonferense. LARS skulle jag säga är Norges patientorganisation för ryggmärgsskadade, en kombination av RG och RTP här i Sverige. Konferensen var öppen för både personer med egna ryggmärgsskador, deras anhöriga och personer som arbetar med denna grupp. Det blev en minst sagt intensiv helg och intresset för hur vi jobbar i Sverige och vårt projekt var stort. Ryggmärgskadevården i Norge har lyckats med något vi i Sverige inte har lyckats med, att centralisera vården till tre enheter, Oslo, Bergen och Trondheim. LARS är en minst sagt aktiv organisation där det händer mycket, både på nationell nivå men även i de starka lokalavdelningarna. All aktivitet sker på ideell basis, men man ser också till att budgetera för att kunna bjuda dem som engagerar sig på en ordentlig middag då och då. Vi kommer hålla kontakterna med LARS varma, kanske kan det bli en norsk infomationsbroschyr om vårt fokusområde med Mamma pappa lams stöd framöver.

Imorgon åker jag till Lund och deltar i Rehabveckan och SweSCoS (Swedish Spinal Cord Injury Society). Rehabveckan är en konferens riktad till personal verksamma inom svensk rehabiliteringsvård och under morgondagen kommer det att vara en konferensdag riktad på just ryggmärgsskadevård och nätverkande mellan de olika rehabiliteringsklinikerna i Sverige. JAg tycker att det är viktigt på att man satsar på ett samarbeta klinikerna emellan särskillt när vården är så decentraliserad som den är i Sverige idag. Du ska kunna få likvärdig vård oavsett var du råkar bo när du skadar dig och senare i livet.

Nästa vecka blir det en blixtvisit till Karlskrona på måndag för att föreläsa på en vidareutbildningsdag för barnmorskor i Blekinge län. Därifrån tar jag flyget till Stockholm för årets happening, hjälpmedelsmässan Hjultorget på Kistamässan 20-21/5. Du som har möjlighet, se till att pallra dig dit! Mamma pappa lam kommer att finnas representerade i Stiftelsen Spinalis monter nr B28.

Ja, som sagt, det händer en hel del just nu. Jag njuter, nätverkar och försöker däremellan umgås med familjen så mycket det går. Hade bara en uns dåligt samvete när lillan häromdagen vaknade TRE (!) gånger under natten med mardrömmar om att jag hade åkt ifrån henne.

Publicerat i Blogg, Nora Märkt med: , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.