Hålla handen

Ett "hålla-handen-substitut" som funkar Jag har flera gånger nämnt att jag tycker det är jobbigt att jag inte riktigt kan hålla handen med min dotter när vi är ute och rör oss, men nu har jag nästan hittat en lösning. Jag behöver mina händer för att köra min rullstol och det är svårt att hålla i min hand som rör sig hela tiden. När jag är ute och går med min man funkar det att hålla honom i den ena handen och köra rullstolen med den andra, men det förutsätter att han drar mig lite på den ena sidan. Det funkar inte med ett barn som nyss lärt sig gå, eller för den delen hunnit bli tre år. Jag har fått tips från andra föräldrar i stol att barnet kan hålla mig i kläderna, men jag tycker inte heller det funkar riktigt. Vi har försökt med att lillan ska ”köra” mig och hålla i stången bak på mitt ryggstöd, men då ser jag inte vad hon gör och har inte koll om hon plötsligt släpper.

För ett tag sedan tipsade en mamma i Facebook-gruppen ”Föräldrar i rullstol” om ett barnvagnshandtag från företaget Skip Hop. Handtaget är designat för att sättas fast på en barnvagn så att det äldre syskonet kan hålla i handtaget när föräldern går med en barnvagn. Det är helt enkelt en ögla i plast med ett handtag på. Självklart så funkar det att sätta fast på en rullstol lika väl som på en barnvagn

Vad blir då betyget? Jag ger handtaget en fyra. Det är bästa lösningen på problemet hittills. Ida älskar sitt handtag och blir sur när det inte hänger på rullstolen. Vi tycker dock att det är aningen kort, hon hamnar lite för nära mitt hjul när vi är ute och går. Egentligen skulle det nog fungera lika bra om jag hängde ett spännband med ett handtag i i ramen, men den söta ugglan som utgör Skip Hops handtag är nästan värd de 99 kronor som handtaget kostar på exempelvis Lekmer. Tack Marta för tipset!

photo1

Handtag från Skip Hop i närbild.

 

Publicerat i Blogg, Nora Märkt med: , , , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.