föräldraledig­heten är slut

bild-4

Nu är jag åter igång och arbetar med det här projektet! I 9 månader har jag varit föräldraledig och skött ruljansen där hemma – ensam så klart! Min man arbetar 75%. Det har gått bra, men det krävs mycket planering och så förbereder jag lite småsaker på kvällarna när barnen har gått och lagt sig. Jag tycker till exempel inte om att vara hemma en hel dag ensam med en 4-åring och en bebis om inte köket är i ok skick. Eller om det ligger leksaker utsprida över hela golvet så att jag inte kan köra.

Det är superroligt att börja jobba igen! Tänk att det kan vara så skönt att sitta i ett tyst rum och kunna äta lunch i normal takt. Och att prata med vuxna igen!!! Jag börjar återfå min gamla vardag, men bara nästan. Inatt var jag uppe två timmar med en liten bebis som absolut inte ville sova mer. Puh.

Något som jag verkligen har saknat när jag var föräldraledig är att jag inte har kunnat röra mig så mycket som jag vill. En 4-åring går inte så snabbt och så är det blöjbyte och fikapaus titt som tätt. Dagarna går helt enkelt i en långsam myspys takt. Och det är absolut inget fel med det, men efter ett tag längtade jag efter att få röra mig mer. Så nu rullar jag med mitt freewheel till och från arbetet. Jag svischar genom centrala Malmö på 30 minuter! Och snart ska jag ta upp rullstolsbasketen igen… jag ska bara få sova lite lite mer på nätterna först 🙂

Publicerat i Anna, Blogg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.