min son vet vad han vill

image

Nu är mitt yngsta barn 10 månader och han har funderat ut hur vår familj fungerar. Man måste ju vara smart!

Pappan vill han till så fort han behöver höjd. Alltså när min son behöver komma ifrån stim och stoj. Till exempel när vi träffar andra barnfamiljer. På golvet springer massa barn och vuxna går omkring. Om min son sätter sig i mitt knä kommer han i höjd med alla andra barn som ofta är närgångna. Det gillar han inte. Men om man blir upplyft får man distans till allt detta. Men och det är ett stort MEN pappan, som lyfte upp honom, måste gå runt – min son vill absolut inte vara stilla. Om det inte är några människor hemma hos oss på besök vill min son helst stå bredvid min stol och testa att resa och sätta sig. Han byter fot för att se hur vikten omfördelas, vickar lite ostadigt på blöjrumpan. Sedan byter han hand, ser om han vågar sträcka ut hela handen eller om han förlorar balansen. Så kan han stå i flera minuter. Och förläggningen av detta är att jag också blir helt stilla i flera minuter. Men det kan vara ganska skönt (bättre det än att jaga en sprinter-krypande bebis som älskar allt vad ström och elektricitet heter). Rullstolen har också blivit min sons hjälpmedel! Ekrarna är perfekta att använda då han ska resa sig upp. Det är lagom stora mellanrum och så finns det alltid någon skruv eller ett litet hål att pilla på/i. Att ställa sig upp bredvid en rullstol slår alla möbler med hästlängder. Så klart är mitt knä också mysigt om jag rör mig. Och äntligen kan min son hålla balansen själv. Så när vi är inomhus sitter han utan att vara fastspänd i mitt knä. Utomhus är han naturligtvis fortfarande fastspänd. Med en 10-månaders vilja gör han allt för att lyckas åla sig ner från mitt knä om han ser något intressant, t.ex. ett halvt ätit plommon i trädgården. När jag är ute brukar jag spänna fast min son genom att knyta en sjal runt min son och mig.

Det är roligt att se och förstå hur min son ”använder” min man, som är gående och mig, som sitter i rullstol. Han visar vad han vill väldigt bestämt!

Publicerat i Anna, Blogg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.