säkerhet

IMG_4212Min son är nu ett år och han äter stora tuggor samtidigt som han smackar förnöjt. När hela familjen sitter och äter får han ganska stora tuggor och det klarar han av fint. Men då och då händer det att han sitter och hostar efter att ha tuggat lite slarvigt och svalt något för stort. När min man är hemma känner jag mig alltid ganska lugn över vad som skulle hända om vår son faktiskt satte något riktigt läskigt i halsen. Min man skulle snabbt kunna lyfta ur en frustande bebis ur barnstolen och vända upp och ner på honom – inga problem. Men om jag är ensam går det inte lika snabbt. Jag måste låsa min stol, sätta armbågen på bordet som stöd och sedan hiva upp barnet. Och hur kan jag hålla min son upp och ner? Han kommer ju att slå i golvet då. Så klart måste jag göra allt i min makt för att klara av situationen och det hade säkert fungerat, men inte lika snyggt och snabbt som om min man hade gjort det. Alla de här tankarna har gjort att när jag är hemma ensam med min lilla son så ger jag honom aldrig så stora matbitar som han får när min man är hemma. Jag vill helt enkelt inte hamna i en situation som jag känner att jag inte har 100% koll på.

Jag kanske nojar mig, men jag tänker ganska mycket på det här. Och hur gör man om man har ännu sämre balans är mig? Det borde helt enkelt finnas någon bra guide i hur man kan rädda barn sittandes i rullstol!
Publicerat i Anna, Blogg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.