min stårullstol

teckning-majagubbeNär jag skadade mig år 2007 fick jag en stårullstol. I början använde jag den flitigt men sedan jag fick barn har jag knappt använt den. Jag hade gärna gjort det för det är väldigt skönt att stå upp, men stårullstolen är som en dödsmaskin för någon som kryper. Jag har kanske hakat upp mig på säkerhetsfrågor, men jag vill verkligen inte att mitt barn ska mosas av min stol. När jag står upp kan man lätt krypa in bakom mig och sedan räcker det att man nuddar en vajer för att stolssitsen ska rasa ner. Detta kom jag på då min stårullstols (den är manuell) gick sönder. Det var handtaget till en vajer som låste sig. Det kvittade hur mycket jag tryckte på handtaget så rörde sig inte vajern som går till uppresningshydrauliken, men om man rörde på vajern bakom inunder stolen så kunde man resa och sänka sig själv.
En annan sak med stårullstolar är att de är så klumpiga. Det är helt omöjligt att vara tillräckligt smidig för att hinna ikapp en busig ett-åring. Och så är sitsen på min stårullstol högre upp från golvet än min vanliga Panthera x. Detta gör att jag inte når ner till golvet (där jag tillbringar mina lekstunder med mina barn)
Står ni andra upp? Hur gör ni? Vilka märken har ni på er stårullstol?
Jag tycker att det är väldigt skönt att stå upp och lagat mat. Det är så mycket enklare att skära och hacka saker då. Kniven kommer liksom i rätt vinkel och med rätt tyngd. Så jag saknar att stå upp…

Publicerat i Anna, Blogg Märkt med: , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.