sluta amma och börja medicinera

IMG_5179Min son är så stor nu att det är dags att sluta amma… men han vill inte och jag har inte hjärta att sluta helt abrupt. För vem kan undgå dessa små valpögon? Som det är just nu ammar jag inte på dagarna, men mysammar när han ska gå och lägga sig. Vissa dagar räcker det med en välling men ibland går det bara inte att sova om han inte får amma. Jag fick höra om en mamma (som också var rullstolsburen) som berättade att hennes läkare hade sagt att man blev benskör av att amma. Jag vet inte hur mycket sanning det ligger i detta påståendet, men jag blev i alla fall lite orolig. Det finns alltid i mitt bakhuvud rädslan av att inte använda mina ben och hur det påverkar kroppen negativt.

Fast så en dag fick jag läsa något mycket bra. Bra för mig och mina barn i alla fall! En studie som har publicerats i The Lancet Global Health som visar på att barn som ammat längre än 12 månader blir smartare – jag visste väl det! 😉 Någon belöning måste man väl få efter all möda. Fast jag tycker att det är väldigt mysigt att amma också. Men tänk så skönt det hade varit att kunna påbörja min medicinering igen. Jag medicinerar mot överaktiv blåsa så just nu när jag inte tar mina tabletter går jag på toaletten oftare än vanligt. Håll tummarna för mig att min son snart slutar vara intresserad av mina bröst.

Facebook har ju precis lättat på sina restriktioner och tillåter numera amningsbilder så då borde det vara helt ok att skriva om det, men någon bild blir det inte för min del.

Publicerat i Anna, Blogg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.