Låt oss presentera: Jesper!

jesper1

Jesper som videobloggade tillsammans med Carolina kommer under våren att blogga om praktiska frågor som en pappa i rullstol kan möta. Vi hälsar honom åter välkommen!

Vem är jag och varför ska jag blogga för mamma, pappa, lam?
Jo, för jag är pappa och jag är lam. Hösten 2008 bröt jag ryggen i en fallolycka och fick en komplett ryggmärgsskada på Th 9-10 och 7 år senare blev jag pappa till den finaste lille killen genom en IVF-behandling. 

Så vem är jag då?
Jag heter Jesper och är 30 år gammal. Jag bor i Malmö på Södervärn tillsammans med min fru Carolina Hell och vår son Bernhard aka Bernie. Jag jobbar som fritidsledare på en skola i Bunkeflostrand utanför Malmö. Jag spelar rullstolsbasket i FIFH Malmö, vilket är en stor passion för mig på många sätt. När jag inte spelar basket umgås jag med familj och våra vänner. Jag älskar att resa, och vi gör det så ofta vi kan och så långt som vår ekonomi tillåter.

Att åka skidor är också ett stort intresse, och då Carolina är från Dalarna blir det endel åkning när vi är där och hälsar på. För är det något som är ett handikapp om man vill åka skidor, så är det Skåne. Och sen vi fick barn har vi pratat mycket om att flytta upp, då Carolina längtar hem igen som aldrig förr.

Och vad ska jag blogga om?
Jag vill dela med mig av mitt liv som pappa i rullstol. Hur min vardag ser ut, med fokus på praktiska lösningar som funkar för mig. Och som jag ser det så är jag som vilken pappa som helst, förutom att jag sitter ner och har väldigt taskig bålbalans vilket försvårar lyft och förflyttningar.

/ Med vänlig hälsning,
Jeppe

Publicerat i Blogg, Carolina & Jesper Märkt med:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.