Testpiloter sökes

Det har kommit in en förfrågan om testpiloter till ett forskningsprojekt i Lund som handlar om föräldrar med funktionsnedsättningar och tillgängligheten i kontakter med barnens skolor.

Vill du delta i ditt barns skolgång på dina villkor?

Du som är förälder med en funktionsnedsättning och har barn i grundskolan vet att kontakten med skolan inte alltid sker på ett sätt som fungerar för alla: information skickas bara skriftligt, möten i skolan sker i otillgängliga lokaler, språket är akademiskt. Allt detta innebär problem för dig som är synskadad, rullstolsburen resp dyslektiker.

Vi söker föräldrar med funktionsnedsättningar till ”Skolkontakten – Samlat IT-stöd för vårdnadshavares kontakter med grundskolan”. Det är ett projekt som leds av Certec vid Institutionen för designvetenskaper vid Lunds Tekniska Högskola och finansieras av Post- och telestyrelsen.

Syftet med projektet är att skapa bättre och individanpassade förutsättningar för vårdnadshavare, däribland vårdnadshavare med funktionsnedsättningar, att följa med, stödja och vara delaktiga i sina barns skolgång, lärande och utveckling. I projektet ”Skolkontakten” vill vi ta reda på hur föräldrars kontakter med skolan fungerar idag och vilka önskemål om förbättringar som finns. Vi är särskilt intresserade av att få reda på vilka önskemål föräldrar med funktionsnedsättningar har om att få och ge information på olika sätt och vilka speciella önskemål de har om möten på skolan.

Anmäl ditt intresse för att kunna påverka hur mötet mellan skola och föräldrar ska utformas för att fungera för alla, oavsett förutsättningar. Bland de som vill delta gör vi ett urval så vi får med en så bred grupp av föräldrar som möjligt med olika familje- och bostadssituationer.

Vi genomför provanvändningar i Lund den 13 juni och i september/oktober. Kan du inte komma till Lund? Då får du gärna maila de önskemål som just du har om olika typer av information och hur du vill att möten på skolan ska vara för att bli bra. Eventuellt kan det bli något återbud till provanvändningen i Stockholm redan den 19 maj.

Deltagandet i detta forskningsprojekt är frivilligt. Du kan avbryta ditt deltagande när som helst och utan att ange något skäl. Ansvarig för projektet är universitetslektor Håkan Eftring (E-post: Telefonsvarare: 046-222 40 96).

Kontakta Håkan snarast för att anmäla dig eller för att få mer information!

Publicerat i Nyheter

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.