Blog Archives

Gästbloggare: Närvaro

IMG_7814Gästbloggare: Åsa
Det är fredag eftermiddag och Ludwig sitter vid sin dator i min säng och spelar spel. Det är lugnt och skönt och kvällen kommer att bjuda på mys och åter lite till mys. Coca-Cola, munkar och chips står på menyn. Och minst två tecknade filmer. Veckan som varit har bjudit på utmaningar. Det började förra fredagen med en tripp till akuten. Jag hade riktigt ont i min mage. Detta medförde att Ludwig fick stanna hos sin pappa tills i tisdags och sedan dess har jag fått kombinera toalett besök med ett glatt humör och en tjeck attityd.

När dessa saker inträffar blir jag väldigt medveten om vilka värden vi till mans gement har i livet. Vi ska förverkliga oss själva. Vi ska ha fina utbildningar och vackra hem. För att inte tala om perfekta barn!  Men så plötsligt händer det. Magen klappar ihop och då rasar allt. En blir påmind om hur sköra vi människor är. Att vi inte alltid klarar att utföra de åtaganden vi för tillfället har tagit oss an.

Då mitt i allt kaos kommer insikten åter igen till mig. Den insikt som sedan åter igen kommer att falla i glömska:
–  Jag är skör.
– Jag är bräcklig.
– Jag klarar inte allting själv.

IMG_7813 IMG_7815
Men det är ok för imorgon är det en ny dag då jag kan med de medel som tillhör mig gestalta det som är viktigt för mig i mitt liv. Det handlar då inte om ett perfekt hem eller en lysande karriär eller ett fint yttre att visa upp för världen att beskåda. Det handlar om enkelhet. Om närhet och om kärlek. Om att få vakna upp varje morgon och andas in livet. Att ha människor där nära mig som är äkta. Men mest av allt handlar det om en andlig styrka och frihet. Den sträcker sig över alla gränser och möjliggör mirakel att ske. Om än i den egna fantasin. Jag är glad för varje dag Jag får möjligheten att manifestera dessa mirakel i all den enkelhet de kräver. Att tacksamt böja mig inför de livsvillkor som är mina och att göra det bästa jag kan med det jag har. Då kommer jag till insikt. Min bräcklighet har förvandlats till styrka!

Jag avslutar med ett citat från okänd:
Embrace the glorious message that you are.

Glöm inte det!
Åsa

…………………………………
Gästbloggare: Åsa
Skadenivå: tetraplegiker
Barn: Ludwig 8 år
…………………………………

Publicerat i Åsa, Blogg Märkt med: , , , , , ,

gästbloggare: Mallorca

IMG_7654Gästbloggare:  Anna
Hej,
Jag och mina barn har varit på semester med två av mina nära tjejkompisar och deras barn. Vi reste till Mallorca och bodde på en Sunwing family hotell. Resan gick väldigt smidigt och all packning kom fram! Flygresan tar bara drygt 3 timmar och paddan var laddad med barnfilmer, pysselböcker och mjukisdjur i handbagaget vilket gjorde att även jag hann se en film. Lyxigt och skönt. Jag tycker att flygresor är lite mysigt, speciellt när det är resor som är lite längre så man blir serverad mat och dryck och att man har gott om tid för att läsa eller se film finns.
Vi landade i ett soligt Palma och vi hade bokat en specialtransfer från flygplatsen till hotellet. Nu i efterhand så tror jag inte alls det var värt dem pengarna, fanns massor med anpassade ”caddybilar” som säkert hade varit 1/4 av priset. När man har semester så vill man dock att allt ska flyta så det kändes säkert och tryggt att ha detta förbokat, men reser vi tillbaka någon gång så kommer jag nog inte välja detta alternativ.
Hotellet låg en timme från flygplatsen. Vi hade bokat ”all inclusive” så det var en avkoppling på alla plan denna resa. Tycker maten var bra, så klart lite ”stojiga” måltider med alla barnfamiljer, men verkligen smidigt och enkelt. Har helt tappat räkningen på hur många glassar det blev denna vecka. Tror Kasper slog rekord med sex stycken en av dagarna.
IMG_7656
IMG_7655
Lollo och Bernie som är Vings barnmaskotar blev favoriter. Det bjöds på kramkalas och minidisco nästan varje kväll. Fanns också ett roligt lekland i närheten med gokart, trampolinhoppning och en gigantisk Minionhoppborg. Resan var också härlig då temperaturen var skön. Det hade hunnit bli så pass varmt att det var skönt att bada och svalka sig i hotellets pool. Det fanns starka badvakter som gärna hjälpte till och varje pool var anpassad för att enkelt ta sig i och ur. Enormt skönt att kunna bada och leka med barnen och att hinna umgås med sina vänner. Hade planerat lite mer träning och hade en bild av hur man hurtigt skulle hänga på strandpromenaden tidiga morgnar men detta inträffade aldrig. Kvällarna blev däremot sena och såväl morgonen efter… 😉
Nu är det vardag igen och det gäller att komma in i rutiner med jobb, kost och träning igen. Beach 2016 är ju trots allt redan här, men även grillsäsongen… :-0
Har ni testat att grilla vattenmelon? Penslar man skivor av melon med olivolja kan man grilla de på båda sidorna. För att göra det ännu godare smular man efter grillningen lite fetaost, lite citronsaft, flingsalt, svartpeppar och mynta över. Jättegott och nyttigt till grillat!På schemat närmaste tiden är dagis- och skolavslutning och lite sommarluncher på arbetet och andra terminsavslutningar. Nu håller vi tummarna att vädret håller i sig!

…………………………………
Gästbloggare: Anna L
Skadenivå: tetraplegiker
Barn: Tindra och Kasper
…………………………………
Publicerat i Anna L, Blogg Märkt med: , ,

gästbloggare: Roadtrip

IMG_7612

Gästbloggare: Åsa
Jag och min assistent Tina hade bestämt oss för att åka till badhuset med respektive barn. Ludwig och Emma.
Dessa två barn har någon form av ”hatkärlek”relation till varandra. De älskar att retas och ja, de är ensamma barn båda två med tillhörande ”cocktail” av att få på sitt eget vis hela tiden. Vad menar jag då? Jo allt! Ärligt talat så beter de sig som syskon:
– Jag vill inte byta om här!
– Jag vill inte byta om där!
– Ska Åsa vänta här alldeles själv?
– Gå ingenstans mamma,vi kommer snart!
– Men Ludwig, din mamma kan ju inte gå, hon sitter ju i rullstol!

 

Väl inne i badhuset:
– Jag vill åka vattenrutschbana!
– Jag vill bada i bubbelpoolen!
– jag vill basta!

IMG_7613 IMG_7614

Det enda som de båda verkligen kunde enas om var att de ville äta glass. Typiskt nog var caféet stängt så då började det om igen:
– Jag vill äta glass på McDonalds!
– Jag vill äta på Max!
– Jag vill ha en naturell cheesbörjare med ketchup, och glöm inte att jag vill ha ost också!

Väl på McDonalds trappades det hela upp ytterligare:
– Jag vill ha tre paket kycklingvingar och en milkshake!
– Jag vill ha strips!
– Nej jag ångrade mig. Jag vill ha en Mcfeast Istället för kycklingvingarna och en äppelpaj istället för milkshaken!

Jag säger inte att vi vuxna var ett dugg bättre. Notan landade på 300 kr blankt! Vi stannade vid en liten skogsglänta och festade på våran inte allt för nyttiga middag. Och för att ta en selfie förstås. Till bloggen!

Om någon sett eller hört oss hade nog en tanke varit: Jäkla galningar!

Vi ses!
Åsa

…………………………………
Gästbloggare: Åsa
Skadenivå: tetraplegiker
Barn: Ludwig 8 år
…………………………………

Publicerat i Åsa, Blogg

gästbloggare: Vårkänslor

IMG_7473Gästbloggare:  Åsa
Klockan är snart sex på morgonen och utanför mitt fönster är himlen blå.  Allt är så där fantastiskt orört som det bara kan vara under de första timmarna av dagen. Innan allt drar igång. Jag älskar den här tiden. Hjärnan är utvilad och allt är nytt.

Jag har burit på en personlig konflikt under en tid och lösningen till denna konflikt fick ett avslut i torsdags. Jag kunde slappna av efter en hel del inre spänningar. Detta är givetvis ingenting Ludwig vet någonting om men han fick vara med och fira. Coca-Cola popcorn och film stod på menyn! (Fast det bara var torsdagskväll!)

Eftersom jag varit så ockuperad av denna konflikt måste jag nu något försenad ta tag i mitt arbete som egen företagare. Löne-arbetet måste slutföras och arbetsgivardeklarationen ska in till Skatteverket. Jag måste rapportera till pensionsvalet och lämna in papper till försäkringskassan.  Ansökning till kommunen angående sjuklönekostnader står även på listan. Ja och sen var det det där med lönesamtal och löneförhöjning.  Assistenternas semestrar ska  planeras. Frågan är om jag kommer behöva anställa nya sommarvikarier? Det är en utmaning. Tur att jag älskar utmaningar!

Ärligt så är jag otroligt stolt över mig själv. Jag kan ju! Den största vinsten var nog hand- och armrekonstruktionerna. Jag har ju nu kontroll på mina rörelser på ett helt annat sätt. Hand operationerna har möjliggjort en obehindrad tillgång till användandet av mobiltelefon och dator. Att äta med vanliga bestick och hålla i ett glas var också en gigantisk vinst.

Allt detta bidrog till ett ökat självförtroende där jag kunde börja ställa krav på min omgivning i stället för tvärtom. Det som till en början inte var förhandlingsbart blev nu förhandlingsbart. Det som från början var hugget i sten var inte längre givet. Ju gladare jag blev desto mer goda saker kom i min väg. I dag är jag helt övertygad om att ”attraktion of law” fungerar. Den ”universella lagen” om att lika attraherar lika. Om jag är positiv så attraherar jag positivt och så vidare. Nu kunde jag ta upp kampen om min son. Ja, det har varit en kamp.

IMG_7474 IMG_7475

Jag avslutar med ett citat från Buddha:
”Allt vi är, är resultatet av vad vi tänkt. Sinnet är vårt allt. Vi blir vad vi tänker.”

Vi ses!
Åsa

…………………………………
Gästbloggare: Åsa
Skadenivå: tetraplegiker
Barn: Ludwig 8 år
…………………………………

Publicerat i Åsa, Blogg Märkt med: , , , , , ,

gästbloggare: i hemmet

IMG_7464
Gästbloggare:
Jesper

Vad gör ett barn den första tiden?
Jo, barn dom sover, äter, kräks, kissar och bajsar.
Vad behövs då i hemmet till ett barn?
En säng, en matstol och ett skötbord.

Och när man då ska välja så finns det en hel uppsjö av alternativ, fast inte för mig med min skada. Urvalet blir lite mer begränsat. Men efter lite letande så bestämde vi oss för följande.

IMG_7462

IMG_7463
Säng
Jack och Lily, vilket är en säng som går att justera i höjd. Samt att en av sidorna går att fälla ner, så att lyftet blir så enkelt som möjligt. Jag ställer mig längsmed ena långsidan och nästan för över min son till sängen. Och ett extra plus i kanten är att den lätt går att rulla och flytta, så att vi kan ha den bredvid vår säng på natten. Sänghöjden justeras med verktyg. (Babyringen, kostnad 1295:-)

 

IMG_7465

Matstol
Vi köpte oss en gammal hederlig Hokus pokus och med en bra lyftteknik är det en suverän stol. Den är robust och stabil och går bra att luta sig mot. Jag hoppar fram i rullstolen, lyfter min son med båda armarna men har vikten mot en arm, den armen som är mot stolens ryggstöd (se bild). Och lyftet sker i sidled. Den har dessutom tre funktioner, ett bord att leka vid, en bil som gungar och en vanlig matstol. Stolen väger lite men de tror jag att man klarar. Man kan justera stolen och då handlar bara om att tex. ha den från stående till liggande. Från stol till att bli en gunga. (Babyringen, kostnad 1195:-)

 

 

 

IMG_7461

Skötbord
De här skötbordet köpte vi på IKEA och den enda justering jag gjorde var att jag sågade av en bit på benen för lägre höjd. Fördelen med detta bordet är att jag kommer in under med rullstolen och på så vis kommer åt lättare och har bättre balans. När jag ska byta blöja på min son brukar jag även hoppa fram i min rullstol för att nå lite bättre. Skötbordet kan längre fram bli en byrå. (IKEA, kostnad 1495:-)

TIPS: Numera finns det även ett skötbord som heter Stuva (kostnad 1505:-) som sen kan bli ett skrivbord. Fanns inte när vi köpte vårt, annars hade vi nog valt det istället.

 

Har ni några frågor skriv gärna dem i kommentarsfältet, så svarar jag gladeligen!

…………………………………
Gästbloggare: Jesper
Skadenivå: paraplegiker
Barn: Bernhard 7 mån
…………………………………

Publicerat i Blogg, Carolina & Jesper Märkt med: , ,