Blog Archives

Sleepcarrier, en mjuklift

En kombinerad mjuklift, bärsele, madrass, babynest som är till stor hjälp för lyft och förflyttningarna.

Beskrivning

En liten smidig mjuklift som har sidor att fälla ner. Då kan mjukliften bli en madrass att ha på golvet eller i sängen. Mjukliften har handtag, men även en sele så man kan bära mjukliften med axlarna och ha händerna fria. Passar att använda under barnets det första levnadsår.

Tipsarens kommentarer

Ett svårt moment för mig som pappa i rullstol med sämre bålstabilitet är att lyfta i vissa situationer. För mig fungerar inte lyft med båda händerna som är en bit ifrån kroppen och inte heller lyft mellan golv och knä. För att klara av dessa lyft på ett smidigt sätt har jag använt mig av en Sleepcarrier. Den har varit guld värd! Lyft och förflyttningar har känts säkra. Bra vid lyft mellan säng och vagn, att enkelt flytta utan att väcka ett sovandes barn. Vår son har sovit i den mellan oss på natten, tryggt och inbäddad. Så den har varit lite av hans safe zone. Jag har nattat honom i den många kvällar rullandes i åttor i lägenheten. Jag har agerat vagn utomhus med Sleepcarriern i knät med tillhörande sele.

Produkt

Sleepcarrier

Inköpt

Webbutik

Publicerat i Bära/lyfta barn, Tips & Tricks

elastiskt universalband

Ett enkelt kardborreband att spänna kring barnet.

Beskrivning

Det elastiska bandet hjälpte både pappan att stabilisera bålen samt se till att dottern satt säkert i knäet.

Tipsarens kommentarer

Bandet används även när det spelas rullstolsrugby.

Produkt

Elastiskt universalband från Bodypoints bälten, HEA medical.

Inköpt

Lånad av hjälpmedelscentralen i Göteborg.

Publicerat i Bära/lyfta barn, Tips & Tricks

Griptång

En griptång kan vara ett ovärderligt hjälpmedel under graviditetens sista månader och för en förälder med bebis i sele eller bärsjal på magen.

Beskrivning

Under graviditetens sista månader när magen gör det svårt för en person i rullstol att böja sig framåt är en griptång ett mycket användbart hjälpmedel för att nå saker på golvet. Den är också användbar för föräldrar som har en bebis i bärsele eller sjal på magen.

Tipsarens kommentarer

När jag var nyskadad och fick en griptång av min arbetsterapeut fattade jag inte vad jag skulle ha den till. När magen började växa påmindes jag om min gamla griptång som åkte ut ur garderoben och sedan inte lämnade min sida. Jag använde den även mycket när lillan var liten och jag hade henne i bärsjalen.

Produkt

Griptång NåFram, Swereco

Inköpt

Hjälpmedelscentralen

Publicerat i Lek, Tips & Tricks

Barnsits på permobil

En så kallad pandastol, en arbetsstol för barn, är monterad på en permobil modell x850.

Beskrivning

En permobil av model x850 är anpassad med en barnsits frampå så att föräldern kan ta med sig sitt barn. Barnsitsen, en så kallad pandasits som ursprungligen är en arbetstol för barn. Den är monterad med midjebälte och bälte för överkroppen. Barnsitsen går att byta ut allt efter barnet växer. Hastigheten är strypt till 10 km/h för barnets säkerhet. Anpassningen är gjord av hjälpmedelscentralen i Borlänge som gjort denna anpassning till flera föräldrar med rörelsehinder

Produkt

Pandasits från arbetsstol för barn monterad på permobil x850

Inköpt

Anpassning gjord av hjälpmedelscentralen i Borlänge

Publicerat i Vagnar/sängar

Britax dualfix

Ett babyskydd som kan rotera 360 grader. 

Beskrivning

Det bakåtvända babyskyddet, Britax Dualfix, passar barn från 0-18 kilo. Babyskyddet fästs i baksättet med ISOFIX. Eftersom stolen kan rotera underlättas insättning samt urtagning av barnet.

Tipsarens kommentarer

Det underlättar verkligen att lyfta i och ur barnet när stolen går att vrida.

Produkt

Babyskyddet Britax dualfix

Inköpt

Vanlig barnbutik

Publicerat i Säkerhet, Tips & Tricks