Blog Archives

Britax dualfix

Ett babyskydd som kan rotera 360 grader. 

Beskrivning

Det bakåtvända babyskyddet, Britax Dualfix, passar barn från 0-18 kilo. Babyskyddet fästs i baksättet med ISOFIX. Eftersom stolen kan rotera underlättas insättning samt urtagning av barnet.

Tipsarens kommentarer

Det underlättar verkligen att lyfta i och ur barnet när stolen går att vrida.

Produkt

Babyskyddet Britax dualfix

Inköpt

Vanlig barnbutik

Publicerat i Säkerhet, Tips & Tricks

förenkla lyft till babyskydd

Här har en förälder med dålig bålbalans hittat ett sätt att lyfta in sin bebis till babyskyddet.

Beskrivning

Att placera bebis i babyskydd i bilen om man har dålig balans och inte orkar lyfta in och placera bebis och babyskydd i bas. Fungerar från nyfödd bebis tills babyskyddet är urväxt. Genom att låta babyskyddet sitta kvar fastspänt i bilen slipper föräldern det tunga och besvärliga lyftet av bebisen i och ur bilen.

Bild 1. Babyskyddet står på baksätet vänt utåt. Säkerhetsbältet är i fäst läge, men långt utdraget. Med barnet i knät placerar föräldern rullstolen så nära bilen som möjligt och drar ut babyskyddet så att det lutas mot rullstolen.

Bild 2. Föräldern föser över barnet till babyskyddet. Balansen hålls här genom att stabilisera vänsterarmen mot bilens dörrkarm. Föräldern spänner fast barnet i babyskyddet.

Bild 3. Förälder placerar babyskyddet rätt på sätet och sätter säkerhetsbältet på plats. Hon börjar med att placera midjedelen av bältet. Balansen hålls genom att hålla i babyskyddets skyddsbåge.

Bild 4. Föräldern drar ut bältet maximalt och dra det runt babyskyddet. Hon fäster bältet i hakar och spännen enligt babyskyddets instruktion och drar åt säkerhetsbältet så mycket det går.

Bild 5. Bebisen är klar för avfärd

Tipsarens kommentarer

Med mitt första barn åkte jag inte bil när jag var ensam, det var för tungt att lyfta in bebis med babyskydd i bilen. När jag fick mitt andra barn hade familjen flyttat till landet och jag tvingades att använda bilen för att inte bli helt isolerad. Då utvecklade jag denna tekniken som fungerar väldigt bra för mig trots dålig bålbalans och nedsatt handfunktion

Produkt

Ett vanligt babyskydd som spänns fast direkt på baksätet

Inköpt

Babybutik

Publicerat i Säkerhet, Tips & Tricks

Cybex Sirona

En bilbarnstol som kan rotera 360 grader.

Beskrivning

Den bakåtvända bilbarnstolen, Cybex Sirona, passar barn från 0-18 kilo. Bilbarnstolen fästs i baksättet med ISOFIX. Eftersom stolen kan rotera underlättas insättning samt urtagning av barnet.

Tipsarens kommentarer

Vilken skillnad! Plötsligt kan jag med ”lätthet” lyfta min 11 kilos tunga son in i bilen. Rekommenderas!

Produkt

Bilbarnstolen Cybex Sirona

Inköpt

vanlig barnbutik

Redaktörens kommentar

Se även Cybex Sirona.

Publicerat i Säkerhet, Tips & Tricks

Koppel

Ett koppel för att på ett enkelt sätt ha sitt barn under uppsikt.

Beskrivning

Ett kattkoppel som kan sättas fast i en hälla i barnets byxlinning.

Tipsarens kommentarer

När jag går ut ensam med barnet i barnfarliga områden som gator och parker med dammar har hon ibland använt sig av ett kattkoppel som extra säkerhetsåtgärd så att barnet ej kan springa iväg.

Produkt

Ett kattkoppel

Inköpt

Djuraffär

 

Publicerat i Säkerhet, Tips & Tricks

Skip Hop handtag

Ett handtag i mjukplast att sätta på rullstolen som ett barn kan hålla i istället för att hålla i handen.

Beskrivning

Ett handtag i mjukplast att sätta på rullstolsramen. Handtaget är framtaget för att sättas på en barnvagn så det äldre syskonet kan hålla i handtaget när föräldern kör vagnen.

Tipsarens kommentarer

Handtaget användes flitigt och var mycket bra för att få med sig barnet i ett normalt tempo. Barnet uppskattade att ha en fast punkt på rullstolen att hålla i. Användaren tyckte dock att handtaget var en aningen kort så barnet hamnade för nära rullstolen. Barnet var 3,5 år då handtaget användes, men det hade nog fungerat bra för barn från 1,5 års ålder och uppåt.

Produkt

Barnvagnshandtag (Walk-Along Stroller Handle)
från företaget Skip Hop

Inköpt

Lekmer

 

Publicerat i Lek, Säkerhet, Tips & Tricks