Tips och Tricks

Kategori: Vagnar/sängar

Anpassad spjälsäng

En vanlig spjälsäng på hjul med öppning på en långsida.

Beskrivning

En spjälsäng från IKEA. Sängbotten kan monteras i olika höjdlägen (IKEA-original). På ena långsidan av sängen sågades ett antal av de mellersta spjälorna bort. Användaren gjorde en öppning, där ett kraftigt tygstycke spikades fast på nedre ramen. På övre delen av ramen fästs tygstycket med kardborreband. På så sätt går det enkelt att öppna och stänga luckan.  När man öppnar tyget går det lätt att lägga och hämta upp barnet. Användaren monterade även hjul på spjälsängen så den lätt går att flytta.

Tipsarens kommentarer

Fördelen med sängen är att den tar inte för mycket plats. Det är lätt att flytta den från rum till rum. Nackdelen är att användaren inte kommer åt framifrån, dvs. hon kommer inte under med knäna. En annan nackdel är att hon inte kan stoppa om och klappa barnet när skynket är på. Hon funderar på att göra ett hål i skynket för detta syfte.

Produkt

En spjälsäng från IKEA

Inköpt

IKEA

Tillverkningsanvisning

Såga bort de mellersta spjälorna från sängen på en långsida. Sy ett tygstycke som är något större än öppningen med en kardborreremsa på övre kanten. Sätt fast den med häftpistolen på insidan av den nedre ramen. Klistra fast en motsvarande kardborreremsa på utsidan av den övre ramen. Tyget sitter alltså på insidan av sängramen, går över den övre kanten och sitter fast på utsidan. Man kan även sätta fast tygband på övre kanterna för att kunna knyta fast tyget.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.